Dit is de fitnessband van Microsoft

Ook op zijn fitnesstracker/smartwatch trekt Microsoft de tegelstijl uit Windows en Windows Phone verder door. © Microsoft

Met Microsoft Band stapt het bedrijf in de markt van fitnesstrackers en smartwatches. Het toestel is een combinatie van de twee en een stuk goedkoper dan het horloge dat Apple binnenkort verkoopt.

Het toestel zal in de VS 199 dollar kosten en is er meteen beschikbaar. Over een Europese prijs of releasedatum is nog niets bekend. Het toestel meet je hartslag, de verbrandde calorieën en je slaappatronen en is compatibel met zowel Windows Phone, Android als iOS.

Gelijk met Band is er ook Microsoft Health, een gezondheidsplatform in de vorm van een app (op iOS, Android en Windows Phone) om data van fitnesstrackers te verwerken.

Zo ziet Microsoft Band er van zeer dichtbij uit.
Zo ziet Microsoft Band er van zeer dichtbij uit.© Microsoft

Hoewel Microsoft het toestel in de markt zet als een fitness-tracker, beschikt het wel over de voornaamste capaciteiten van een smartwatch. Zo heb je toegang tot Microsofts spraakassistent Cortana en kan je meldingen voor oproepen, e-mail, sms en social media ontvangen op de armband. Dat maakt het toestel aan 199 dollar zeer interessant geprijsd tegenover de Apple Watch die pas begin volgend jaar in de rekken ligt voor een veel hoger prijskaartje.

Jawbone en Runkeeper

In een uitgebreide blogpost legt Microsoft uit hoe het toestel al sinds 2010 in ontwikkeling is. Het bedrijf partnert ook met een aantal spelers. Zo werkt Microsoft Health nu al samen met de fitnessband Jawbone en krijg je content van Gold’s Gym. Band zelf is te koppelen aan Runkeeper en Myfitnesspal. Je kan de armband ook gebruiken om te betalen en punten te sparen bij Starbucks. Een opmerkelijke deal, want om een gemiddelde consumptie in de koffiefabriek te compenseren moet je al snel een half uur hardlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content