Dit waren de Data News Awards…

Met opnieuw ruim 1.100 waren jullie op de 20ste editie van de Data News Awards for Excellence, voor de gelegenheid ondergedompeld in het thema Cirque Mystique. Maar wie waren ook al weer de genomineerden en de winnaars? Een overzicht.

Met meer dan 1.100 genodigden, was het Data News Awards for Excellence gala afgelopen 16 mei opnieuw dé place to be. Bedrijfsleiders, ICT-prominenten, CIO’s, leveranciers, fabrikanten, IT-servicebedrijven en hun klanten en topcontacten kwamen er te weten wie dit jaar met een felbegeerde Data News Award aan de haal gaat. Veertien awards hadden we klaar voor ondernemingen die het afgelopen jaar een sterke impact hadden op het ICT-ecosysteem en die er bovengemiddeld uitsprongen. Het gaat stuk voor stuk om ondernemingen die zich onderscheiden op het vlak van customer support, technologie, innovatie, impact op de markt, reputatie en lokale verankering binnen hun bedrijfssegment.

Ondernemingen kregen de kans om zichzelf te nomineren voor de longlist, die aangevuld werd door de redactie. Jullie, beste lezers, stemden vervolgens massaal via de website op jullie favorieten en brachten de lijst terug tot een top-3 in elke categorie. Daarna was het aan onze professionele jury om de uiteindelijke winnaar te bepalen. De vijftiende award is traditioneel die voor de ICT Personality of the Year: een prijs die uitsluitend door de redactie van Data News bepaald en toegekend wordt. De ICT Personality of the Year werd gekozen uit een longlist van 25 sterkmakers in de Belgische ICT-omgeving. Het moet een Belg zijn of iemand die al geruime tijd in België woont, en die duidelijk zijn of haar stempel drukt op de Belgische ICT-wereld of buiten België grote impact heeft op het ICT-ecosysteem.

Daan De Wever is ICT Personality of the Year

Uiteindelijk koos de redactie voor Daan De Wever, CEO en mede-oprichter van Destiny. De redactie kiest daarmee opnieuw voor een ICT’er die gedreven wordt door een ondernemersgeest. Hij slaagde er in om samen met een jong, dynamisch team Destiny uit te bouwen tot een van de snelst groeiende B2B-spelers in de telecom- en cloudmarkt. Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van cloudcommunicatieoplossingen en richt zich vooral op kleine en middelgrote innovatieve ondernemingen. Het afgelopen jaar draaide het bedrijf met meer dan 160 medewerkers een omzet van 42 miljoen euro. Onder meer Cevora, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB zijn er klant aan huis. Met de overnames van Belgium Telecom en DSD Business Internet werkt Destiny verder aan zijn lokale en Europese ambitie. Daarvoor nam het bedrijf ook al Ergatel, IT101, Meritel en Motto over. Dit jaar moet de omzet afklokken op 50 miljoen euro. Verderop leest u een uitgebreid interview met de kersverse ICT Personality of the Year 2019. Ook de winnaars van de veertien overige awards zetten we op de volgende pagina’s nog even op een rij.

ICT Personality of the Year: Hall of Fame

2019: Daan De Wever

2018: Françoise Chombar

2017: Felix Van de Maele

2016: Jonas Dhaenens

2015: Jürgen Ingels

2014: Dries Buytaert

2013: Eric Van Zele

2012: Sophie Vandebroeck

2011: Jan Valcke

2010: Jo Cornu

2009: Alain Wirtz

2008: Pierre De Muelenaere

2007: Gilbert Declerck

2005: Robert Cailliau

Wie zetelt in de jury?

De jury bestaat uit de CIO of the Year, voorzitters van gebruikersgroepen en prominenten uit de Belgische ICT-biotoop. Op 23 april vond de jurybijeenkomst plaats, onder voorzitterschap van Stijn Viaene en zoals steeds met de nodige gezonde discussie. Enkele juryleden konden niet aanwezig zijn, waarbij sommigen zich lieten vertegenwoordigen door een vervanger. Enkelen gaven hun stemvoorkeur digitaal door. De juryleden zijn;

Stijn Viaene (juryvoorzitter, Vlerick), Kristof Van der Stadt (Data News), Peter Hinssen (Nexxworks), Bart Steukers (Agoria ICT), Jan De Schepper (ADM), Danielle Jacobs (Beltug), Ben Smeets (DG Digitale Transformatie), Benoit Hucq (Agence du Numérique, liet zich vervangen door Renaud Delhaye), Frank Robben (Smals), Koen Vandaele (CIONET), Jacques Vandenbulcke (SAI, liet zich vervangen door Marc Vael), Tony Mary (Consultant), Frederik Tibau (StartUps.be/Scale-Ups.eu), Erwin Verstraelen (CIOforum en CIO of the Year 2018), Erik Cuypers (MIT Club), Bjorn Van Reet (CIO of the Year 2017), Marc Senterre (CfTDN), Giselle Vercauteren (Isaca) en Pieterjan Van Leemputten (Data News).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content