DRAM-prijzen kwart duurder door Chinese fabrieksbrand

De brand in een Chinese fabriek begin deze maand maakt geheugenchips een pak duurder.

De brand in een Chinese fabriek begin deze maand maakt geheugenchips een pak duurder.

De brand bij SK Hynix duurde maar een tweetal uren maar de schade blijkt nu toch een stevige impact te hebben op de productie. De fabriek in het Chinese Wuxi is verantwoordelijk voor tien procent van de wereldwijde DRAM-productie.

Volgend Avril Wu, een analist van DRAMeXchange, is de prijs van 2Gbit DRAM chips daardoor gestegen tot boven de 2 dollar, een stijging van 27,6 procent sinds de ramp. De chips worden doorgaans gebruikt op geheugenmodules die in pc’s terechtkomen.

Wu is volgens Computerworld van oordeel dat de prijs nog zal stijgen en dat er een tekort aan geheugenchips komt op de markt. Dat zou kunnen leiden tot nog meer prijsstijgingen of problemen met de productie van pc’s.

SK Hynix zelf zegt dat het zijn productie zo snel mogelijk weer naar normaal niveau wil brengen. Het doet zijn best om het beschadigde materiaal zo snel mogelijk te vervangen. In welke mate de prijs evolueert zal vermoedelijk afhangen van hoe snel de fabriek weer op volle kracht kan draaien.

Enkele jaren geleden was een vergelijkbaar incident met harde schijven. Toen zorgden overstromingen in Thailand, een van de belangrijkste producenten van opslag, voor een stevige prijsstijging. Omdat het lang duurde vooraleer de productie werd hervat gingen de prijzen van harde schijven gedurende meer dan een jaar de lucht in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content