Dubai koopt jetpacks voor brandweer

© Wired
Wim Kopinga Freelance journalist

Dubai wil jetpacks kopen voor de brandweer. Hierdoor zouden mensen in wolkenkrabbers ook van de bovenste verdieping gered kunnen worden.

Dubai heeft veel geld. Heel veel geld. Het lijkt alsof het land niet weet wat ze daarmee aan moeten. De politie rijdt al in superauto’s als een Mercedes SLS AMG, Ferrari FF, Bugatti Veyron en Lamborghini Aventador. Nu denkt het land ook aan de brandweer: die krijgen een stel jetpacks.

Want Dubai heeft een contract getekend met Martin Aircraft Company voor “de levering van bemande en onbemande jetpacks”.

“We zien ze als eerste reageren op een situatie”, zegt een woordvoerder tegen Wired. Hij denkt dat de jetpacks voornamelijk nuttig zijn bij het blussen in wolkenkrabbers. “Soms gaan mensen juist naar de top van een gebouw. Daar kan je niet altijd met een ladder komen, en je kunt ook niet altijd de lift gebruiken.”

De nieuwste jetpack van Martin Aircraft Company komt in 2016 uit en kan tot 900 meter hoog vliegen. Hij haalt een topsnelheid van ruim 70 kilometer per uur en houdt dit ongeveer 30 minuten vol. Omdat hij behoorlijk wat gewicht kan dragen, zou het ook mogelijk zijn mensen op te pikken met de jetpack.

Dubai koopt jetpacks voor brandweer
© Wired

Partner Content