Duitse psychiater: ‘Stel uw kinderen zo min mogelijk bloot aan computers’

Jonge kinderen moeten zo min mogelijk blootgesteld worden aan computers, vindt de Duitse psychiater en psycholoog Manfred Spitzer.

Jonge kinderen moeten zo min mogelijk blootgesteld worden aan elektronica, zegt de Duitse psychiater en psycholoog Manfred Spitzer. “Computers stimuleren een vluchtige manier van leren”, zegt hij in de Volkskrant.

Bijsluiter

Als het aan de Duitse geheugenonderzoeker ligt, zouden computers een bijsluiter moeten krijgen, met als boodschap: “Let op, niet geschikt voor de ontwikkelende hersenen van jonge kinderen, groot risico op verslaving en slechte schoolprestaties”.

ICT-lobby

Volgens Spitzer zijn alle studies die beweren dat kinderen dankzij technologie spectaculair beter leren lezen en rekenen, gesponsord door de ICT-lobby. “Er zijn wel goed uitgevoerde studies, en die geven aanleiding tot grote zorgen.” Kinderen leren op een oppervlakkige manier, en hoe minder ze een beroep hoeven te doen op hun geheugen, hoe slechter het zal functioneren, aldus nog Spitzer in de Nederlandse krant. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content