Econocom en Belgacom scoren bij Financiën

De ict-afdeling van de FOD Financiën heeft het jaar stevig ingezet met een lange lijst gunningen van grote en minder aanbestedingen. Belgacom en Econocom wonnen de grootste contracten.

De ict-afdeling van de FOD Financiën heeft het jaar stevig ingezet met een lange lijst gunningen van grote en minder aanbestedingen. Belgacom en Econocom wonnen de grootste contracten.

Belgacom won het pleit op twee domeinen, met name telefonie en storage. In de telefonieaanbesteding haalde Belgacom het in de loten ‘geconvergeerde telefonie’, goed voor 8 miljoen euro, en ‘andere’, goed voor 928.000 euro. Belgacom was zoals bekend [slechts de enige kandidaat]. Voor het Atlas-project (storage) was het Telindus Belgacom ICT dat met de twee loten aan de haal ging, van respectievelijk 3 miljoen euro een 250.000 euro.

Econocom Managed Services daarentegen was de grote winnaar in de pc-aanbestedingen. Het won de desktopdeal (zo’n 6000 pc’s) voor 5 miljoen euro en het laptopcontract (ongeveer 1000 pc’s) voor 1,2 miljoen euro. Brother mag voor ruim 400.000 euro zo’n 3000 laserprinters leveren (staat los van de geplande [printingaanbesteding]).

SAS won de aanbesteding voor de levering van de belangrijke dataminingomgeving (een kleine 750.000 euro). Het nieuwe datawarehousesysteem wordt op poten gezet door CSC (2,6 miljoen euro).

Verder waren er nog contracten voor Prosource (procesverbetering bij departement ict-applications), Vision IT (omscholing Cobol-programmeurs naar Java), CTG (FUP-ITIL-ondersteuning), Deloitte (Cobit-ondersteuning) en RealDolmen en Genesis Consult/Centran (ontwikkeling en onderhoud applicaties). Aan ‘bodyshopping’ (ondersteunende it-profielen) wordt gedaan bij Digit 4, Silicomp, CSB, Steria, Ordina/Trasys, Getronics, CTG en GFI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content