Econocom klaar voor volgend kantelmoment

Jean-Louis Bouchard, oprichter en voorzitter van Econocom. © .

IT-groep Econocom zet een stevige omzet- en winstgroei neer in afwachting van het nieuwe strategisch plan bij het bedrijf. Tegelijk verlaat COO Bruno Lemaistre het bedrijf.

Econocom tikte dit jaar af op een omzet van 2,536 miljard euro, een stijging van 9,5 procent ten opzichte van 2015. De operationele winst stijgt met 19 procent van 118 miljoen naar 140 miljoen euro. Die cijfers omvatten wel nog niet de afschrijving op de ECS klantportfolio en de Osiatis-merknaam.

Naar 2017 toe verwacht Econocom een organische groei van zo’n vijf procent en een ‘double digit’ toename van de operationele winst. Daarmee zal het bedrijf zijn doelstelling halen uit het strategisch plan 2013-2017 om tegen eind dit jaar150 miljoen euro operationele winst te halen. Dat wil zeggen dat de groep tegen september haar nieuw strategisch plan zal voorstellen onder de naam ‘e for excellence’.

Exit coo

Econocom maakt in zijn voorlopige jaarresultaten ook bekend dat het afscheid neemt van coo Bruno Lemaistre. Er staat nog geen opvolger klaar, maar zijn taken worden tot die tijd wel overgenomen door voorzitter en ceo Jean-Louis Bouchard en executive director strategy, strategy, communications en strategic marketing Bruno Grossi. De Belgische activiteiten van Econocom worden nog steeds geleid door Bruno Ronsse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content