Econocom koopt Osiatis

© .

IT-dienstverlener Econocom maakt bekend dat het zijn Franse sectorgenoot Osiatis overneemt. Daarmee groeit het bedrijf tot 8.000 werknemers en een omzet van 1,9 miljard euro.

Osiatis werd opgericht in ’98 en specialiseert zich in architectuur, consultancy, outsourcing, het onderhouden van infrastructuur en cloudoplossingen. Het afgelopen jaar haalde het bedrijf een omzet van 309 miljoen euro. Het telde toen 4.600 werknemers in vijf regio’s: (Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Brazillië en de Benelux.

Het bedrijf groeide vorig jaar met 10,4 procent (wel maar 3,7 procent organische groei). De internationale activiteiten daalden vorig jaar met 5,6 procent.

In ons land werken er ongeveer 80 mensen voor Osiatis. Die afdeling wordt geleid door Jan Vandebroek en haalde in 2011 een omzet van 10,3 miljoen euro (Bron: Trendstop).

Econocom haalde in 2012 een omzet van 1,54 miljard met 3.700 werknemers. De groep specialiseert zich in consulting, distributie, outsourcing en financieringsoplossingen zoals het leasen van informatica. De Benelux-activiteiten waren vorig jaar goed voor 19 procent, of 288 miljoen euro van de totale omzet. Dat is een sterke daling ten opzichte van de 373 miljoen euro van het jaar voordien.

De overname zal gebeuren door het opkopen van aandelen. Econocom betaalt 41 procent meer dan de laatste beurskoers van 7,14 euro. De overname moet eind augustus worden afgerond

Door de overname worden de activiteiten van Econocom versterkt in de drie strategische gebieden zoals Frankrijk, de Benelux en Zuid-Europa. Tegelijk is er een toenemende aanwezigheid in de rest van Europa (Oostenrijk) en bieden nieuwe gebieden zoals Latijns-Amerika (Brazilië) nieuwe mogelijkheden.

Osiatis kan door de overname zijn diensten uitbreiden op vlak van distributie en financiële en administratieve infrastructuur bovenop een verhoogde internationale aanwezigheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content