Een ‘boss’-key voor Twitter

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Mag je niet Twitteren op het werk? Doe het dan stiekem en verpak Twitter in een Excelsheet.

Mag je niet Twitteren op het werk? Doe het dan stiekem en verpak Twitter in een Excelsheet.

In de tijd toen pc-monitors nog een VGA-resolutie hadden en Adlib-geluid een luxe was, had zowat elk zichzelf respecterend computerspel een ‘Boss’-key: een toets die je kon indrukken waarna het spel – of het nu Tetris, dan wel Larry was – prompt verstopt werd achter een fake maar intelligent ogend spreadsheet vol cijfertjes. Kwestie dat je op het werk meteen aan het ‘werken’ bent wanneer de baas onverwachts binnenwandelt.

Tegenwoordig zijn het hoe langer hoe meer sociale netwerksites die werkgevers zorgen baren. Het resultaat is dat heel wat werknemers een verbod opgelegd krijgen om bijvoorbeeld te Twitteren tijdens de werkuren. Maar een verboden vrucht smaakt natuurlijk nog zo goed. Dat dacht ook een zekere Elliott Kember, op Twitter bekend als @elliottkember en de bedenker van SpreadTweet.

SpreadTweet is een applicatie die je Tweets verpakt in een venster dat er net als een Microsoft Office-toepassing zoals Excel uitziet. Zo kun je tijdens de werkuren toch rustig veinzen alsof je bijvoorbeeld ingewikkelde budgetramingen maakt terwijl je eigenlijk twittert dat de koffie vandaag bijzonder lekker is. Wel even opletten dat je de juiste ‘fake’ Excel-versie kiest: een Excel 2007-venster zou wel opvallen als het hele bedrijf nog steeds bij Office 2003 zweert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content