Eerst de voetbal, dan patchen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Als je met een ernstig it-securityprobleem te maken krijgt, kun je maar beter hopen dat er op dat moment geen voetbal is.

Als je met een ernstig it-securityprobleem te maken krijgt, kun je maar beter hopen dat er op dat moment geen voetbal is.

Een hacker die door de firewall geraakt is? Een phisher die vol ijver jouw kredietkaartgegevens aan het binnenhalen is? Dan kun je maar beter hopen dat dit niet voorvalt uitgerekend tijdens de laatste vijf minuten van een topmatch uit bijvoorbeeld de UEFA Champions League. Maar liefst 39 procent van de it-professionals zegt immers dat in dat geval het probleem maar even moet wachten tot wannneer de match gespeeld is.

Dat blijkt uit een onderzoek van Tufin Technologies – een verkoper van Security Lifecycle Management Solutions. Tijdens de Infosecurity Europe beurs interviewde het bedrijf 151 it-professionals die gezien de focus van de beurs nogal sterk met security bezig zijn. De 39 procent voetbalfans lijkt verontrustend, maar je kan het natuurlijk ook omgekeerd bekijken: 61 procent neemt zijn job ernstig genoeg om er zelfs de spannende finale van een Champions League wedstrijd voor te laten.

Overigens bracht het onderzoek nog een andere opmerkelijke vaststelling naar voor. Zo zei 24 procent van de ondervraagden er geen probleem in te zien om it-hardware op een veilingsite als eBay te kopen als dat een aanzienlijke kostenbesparing zou opleveren. En volgens Turfin zijn dat heus niet alleen de kleine bedrijven. Zo zou een van de grootste metaalfabrikanten ter wereld aan de ondervragers toegegeven hebben dat het merendeel van zijn it-producten op eBay gekocht werden. Terwijl hij naar de voetbal aan het kijken was misschien?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content