EMC op een wolk

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

EMC denkt met zijn dienst Atmos opslag in the cloud voor een breed publiek beschikbaar te kunnen maken, alvorens de infrastructuur aan te pakken.

EMC denkt met zijn dienst Atmos opslag in the cloud voor een breed publiek beschikbaar te kunnen maken, alvorens de infrastructuur aan te pakken.

Met Atmos moet bedrijven hun gegevens in the cloud kunnen opslaan. Zo beschikken ze over een oplossing die tegelijk flexibel is en groeimogelijkheden heeft. Op EMC World, de hoogmis voor klanten en partners van de opslagreus, kondigde het bedrijf in de VS de opslagdienst Atmos onLine aan, in samenwerking met AT&T. Ter verduidelijking: Atmos wordt als dienst aangeboden aan de telecomoperatoren, die vervolgens, op basis van policies, hun klantengegevens in the cloud kunnen bewaren, als een soort ‘storage as a service’. De betaling gebeurt per gebruik of per abonnement. Maar EMC ziet bedrijven ook in intern, achter de firewall, een soort Atmos creëren die verbonden zou kunnen worden met Atmos onLine.

Overigens werd op EMC World ook vSphere onthuld, een soort ‘cloud OS’ waarmee de hardware (servers, opslag, netwerk) kan losgekoppeld worden van de rest (applicaties, besturingssysteem, middleware), de eerste stap richting cloud. Ook lanceerde EMC Symmetrix V-Max, een high-end opslagplatform dat zich vooral onderscheidt door schaalbaarheid en het feit dat er een virtueel datacenter mee kan gecreëerd worden.

Tot slot hoopt EMC op termijn de interne cloud, die het virtuele datacenter vormt, en de externe cloud (cloud computing) te verbinden. Dat om een ‘private cloud’ te maken die ook virtuele applicaties en clients zou kunnen integreren. “Dat is de missie van EMC, specialist in informatie-infrastructuur, en VMware, specialist in virtuele infrastructuur”, aldus EMC-ceo Joe Tucci.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content