EMC trekt de kaart van software-defined
De EMC World conferentie in Las Vegas is voor de opslagspecialist de gelegenheid om de bouwstenen van zijn software defined strategie te benadrukken.
De EMC World conferentie in Las Vegas is voor de opslagspecialist de gelegenheid om de bouwstenen van zijn software defined strategie te benadrukken. EMC kondigt er de overname van DSSD aan, een start-up uit Sillicon Valley die gespecialiseerd is in server-attached flashopslag die een latency van microseconden in plaats van milliseconden aanbiedt. Een server-attached flash storage van de nieuwe generatie wordt speciaal ontworpen voor oplossingen rond analytics en real-time of in-memory databases van SAP Hana, MongoDB, Pivotal of Cloudera. De eerste producten die voortvloeien uit de aankoop zijn gepland voor 2015.
Tegelijk gaat EMC verder op zijn pad van all-flash storage met zijn XtremIO-aanbod. “Consistent, voorspelbaar en high-performance”, aldus David Goulden, coo van EMC. Nochtans is Flashopslag nog niet klaar om de klassieke harde schijven volledig te vervangen en zal de opslaginfrastructuur nog even hybride blijven.
Een andere aankondiging op EMC World 2014 is versie 2.0 van de hyperscale cloudinfastructuur ViPR (vorig jaar aangenodigd na de overname van ScaleIO). Dit is een platform van software defined storage dat al Object Data Services en HDFS ondersteunt en nu commodity hardware (bijvoorbeeld als HDS of OpenStack) integreert.
De opslaggigant kondigt ook aan dat zijn ECS (Elastic Cloud Storage)-toepassing een cloud-scale toepassing wordt die zowel bedrijven als service providers bedient en zowel block, object als HDFS ondersteunt. “We zijn 23-28 procent minder duur dan Amazon Web Services en Google over vier jaar en met meer dan vijf PB opslag,” zegt Goulden. Tegelijk onthult EMC een handleiding voor een EMC hybride cloudoplossing voor VMware.
Joe Tucci, voorzitter en ceo van EMC liet daarbij weten dat er al een eerste klant is die geïnvesteerd heeft in een exabyte aan opslag en dat de opslagspecialist jaarlijks twaalf procent van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling steekt en nog eens tien procent in overnames.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier