Apple Vison Pro rondt kaap van 2.500 native apps

© Apple
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Er zijn sinds deze week 2.500 apps specifiek voor het Apple Vision Pro-ecosysteem ontwikkeld. Ondertussen is nog steeds niet bekend wanneer het toestel ook in België beschikbaar zal zijn.  

In juni nog maar kondigde Apple aan dat het de mijlpaal van tweeduizend visoniOS-apps had gehaald, nu zijn daar nog eens vijfhonderd bijgekomen. Dat komt ondertussen in de buurt van de drieduizend apps, voornamelijk games, die al voor Meta’s Quest beschikbaar zijn.

Nieuwe toevoegingen die recent werden gelanceerd zijn onder andere ‘Zen: Focus Garden’ en de streaming-app Tubi. Disney+ pakte dan weer uit met een National Geographic-omgeving, ook Paramount+ vierde 25 jaar SpongeBob met een eigen omgeving voor het Apple-toestel.

Olifanten

Apple zelf blijft ondertussen Apple Immersive Videomateriaal uitbrengen. Zo is sinds deze week de tweede aflevering van ‘Wild Life’ beschikbaar, waarin je een kijkje dicht bij een kudde olifanten kunt nemen.

Het blijft wel speculeren wanneer de Apple Vision Pro ook in België beschikbaar zal worden. Afgelopen juni breidde de techgigant het aantal landen uit waar je het toestel kon kopen, waaronder Frankrijk en Duitsland, maar ons land viel uit de boot.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content