Canon rust EOS spiegelreflexcamera uit met Live View-functie

Canon introduceerde onlangs een nieuw model van de populaire EOS spiegelreflexcamera en verdubbelde het aantal pixels ten opzichte van de EOS 300D, het allereerste model uit 2003.

Canon introduceerde onlangs een nieuw model van de populaire EOS spiegelreflexcamera en verdubbelde het aantal pixels ten opzichte van de EOS 300D, het allereerste model uit 2003.

De Canon EOS 450D is al het vierde toestel in de EOS D-spiegelreflexcameralijn van Canon en het aantal pixels is met 12,2 miljoen verdubbeld sinds de vrij revolutionaire EOS 300D voor het eerst in de winkels lag. Canon zit dus perfect op schema met de nieuwe EOS 450D, want als je de vorig jaar geïntroduceerde en nog steeds verkrijgbare spiegelreflexcamera’s bekijkt, kan je 10 megapixel als de standaard beschouwen.

Beeldkwaliteit De beeldkwaliteit van de Canon EOS 450D is erg goed. Met twaalf megapixel heb je voldoende grote bestanden en ook zeer veel beeldinformatie om ook grote foto’s perfect te kunnen printen. De foto’s zijn scherp en vrijwel ruisvrij, ook bij hogere ISO waarden. De belichting is accuraat en veel beter dan de EOS 400D, want dat model had de neiging steeds wat te onderbelichten. Ook wat de mogelijkheden betreft laat de camera niets te wensen over. De meest gebruikelijke manuele, half- en volautomatische belichtingsprogramma’s zijn aan boord, evenals vier verschillende lichtmeetmethoden, van spot tot matrixmeting.

Live View De camera is nu ook voorzien van “Live View”. Deze functie is voor een spiegelreflexcamera niet onmisbaar, maar kan in sommige omstandigheden niettemin nuttig blijken. Er zijn ook een paar minpunten. De body is vrij klein wat, terzijde, evengoed het geval is voor de meeste toestellen uit deze prijsklasse van de andere fabrikanten. Het formaat is natuurlijk uitstekend voor mensen met kleinere handen. Met wat overdrijving kan je echter zeggen dat voor diegene die gezegend is met kolenschoppen het toestel wel een miniatuurcamera lijkt. Koop je later een langere of zwaardere lens, komt het zwaartepunt te ver naar voor te liggen. Opnieuw niet alleen typisch voor Canon, maar niettemin ergerlijk, is de matige compatibiliteit. Voor de vier xxxD camera’s, namelijk 300D, 350D, 400D en 450D zijn op die paar jaar drie types accu gebruikt: BP511, NB2LH en LP-E5. De capaciteit werd eerst van 1100mAh naar 720mAh en dan terug naar 1080mAh gebracht. Wie van de EOS 400D naar de 450D upgradet kan noch de accu’s, noch de optionele handgreep, noch de geheugenkaartjes behouden.

Conclusie Voor wie dit toestel als eerste spiegelreflex koopt, laat het nauwelijks wat te wensen over: de nieuwe Canon EOS 450D, wordt zonder twijfel weer een enorme hit.

Bron: www.diskidee.be Stef Vanschoubroek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content