Compactcamera met interactief LCD-scherm

Steeds meer digitale camera’s worden uitgerust met LCD-schermen die aanraakgevoelig zijn wat de bediening vereenvoudigt.

Steeds meer digitale camera’s worden uitgerust met LCD-schermen die aanraakgevoelig zijn wat de bediening vereenvoudigt.

Panasonic introduceert een nieuwe camera in de Lumix FX-reeks. De Lumix DMC-FX500 is een 10,1 megapixel camera met een Leica lens van 25 mm met 5 x optische zoom (gelijk aan 25-125 mm bij een camera met 35 mm-film). Een primeur voor de FX-reeks is de bediening via het grote LCD-scherm van 3 inch met 230.000 pixels dat aanraakgevoelig is. In combinatie met een joystick heb je zo toegang tot de basisinstellingen. Ook kun je de autofocus en de belichting instellen door tijdens de opname in een deel van het beeld het onderwerp op dat gedeelte van het scherm aan te raken. In de manuele belichtingsmodus kun je de lensopening en de sluitertijd bijregelen door een schuifbalk te bewegen. Het aanraakmenu helpt ook bij het bewerken van een beeld. De DMC-FX500 maakt ook gebruik van het nieuwe Venus Engine IV LSI-beeldverwerkingssysteem. Volgens Panasonic levert het systeem beelden van nog hogere kwaliteit en verhoogt het ook de precisie van detectie. De Venus Engine IV ondersteunt ook een modus hoge gevoeligheid, waarmee de DMC-FX500 met een ISO-instelling van maximaal 6400 kan opnemen. Het Mega O.I.S. beeldstabilisatiesysteem compenseert handbewegingen en intelligent ISO control voorkomt beeldwaas. De camera biedt ook een gezichtsherkenningssysteem dat menselijke gezichten herkent en automatisch de focus en geschikte belichting kiest. De FX500 kan foto’s van 1.920 x 1.080 pixels in HD-kwaliteit (high-definition) opnemen en tonen via een optionele componentkabel op een breedbeeld-HDTV (16:9) over het volledige scherm. Ook bewegende HD-beelden kan de camera opnemen in 1.280 x 720p aan 30 beelden per seconde, naast WVGA (848 x 480) en het normale VGA (640 x 480). De Panasonic Lumix DMC-FX500 heeft een aluminium behuizing met aan de voorzijde een lichte welving en is verkrijgbaar in het zilver en zwart. De adviesprijs bedraagt 430 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content