Convertibele laptop met gunstig prijskaartje

HP lanceert met de Pavilion x360 een laptop met een scharnierend scherm dat 360 graden openklapt, zodat je deze Windows-laptop ook als tablet kunt gebruiken. De Pavilion x360 is bovendien al verkrijgbaar voor 469 euro.

De nieuwe HP Pavilion x360 heeft een scharnierend scherm dat 360 graden openklapt. Je kunt deze laptop dus op de klassieke manier gebruiken, maar je kunt het scherm ook volledig over het toetsenbord klappen en er zo een Windows-tablet van maken. Het toetsenbord is dan onder het scherm verborgen en wordt daarbij uitgeschakeld.


Deze convertibele laptop is verkrijgbaar in zilver of rood. Het chassis heeft een speciale behandeling waardoor vingerafdrukken er bijna niet op te zien zijn. Het apparaat weegt 1,4 kg en is dus een zeer lichte laptop, maar een eerder zware tablet.


Het 11,9-inch (29,4-cm) ips-aanraakscherm heeft een HD Ready resolutie van 1.366 x 768 pixels. Je kunt het scherm met tien vingers tegelijkertijd bedienen. In de schermrand is een HP Truevision webcam ingebouwd. Verder krijg je drie usb-poorten en één hdmi-aansluiting, Bluetooth en WiFi 802.11b/g/n.


De HP Pavilion x360 is leverbaar met Intel Pentium N3520 of Intel Celeron N2830 processoren en het geheugen kan worden uitgebreid tot 8 GB. Hoe lang de 2-cellenbatterij het uithoudt, is nog niet bekend.


Opvallend is de lage prijs van deze convertibele laptop. Hij zal vanaf april verkrijgbaar zijn voor slechts 469 euro voor de basisversie. Die startprijs is in elk geval heel wat lager dan vergelijkbare convertibles van bijvoorbeeld Lenovo of Dell.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content