Deze smartwatch van LG heeft een klassieke uitstraling

LG Watch Urbane © LG

De LG Watch Urbane is een Android smartwatch in een volledig metalen uitvoering. Het klassiek ogende design van dit polshorloge herbergt een aantal slimme functies.

De behuizing van de LG Watch Urbane is uitgevoerd in roestvrij staal. Het slimme polshorloge is verkrijgbaar in een gepolijst zilver en een gouden afwerking. De Watch Urbane wordt geleverd met een gestikte lederen band voor een klassieke uitstraling. De band kan je vervangen door iedere 22mm brede horlogeband.

De LG Watch Urbane heeft een dunner profiel dan de G Watch R, die LG in oktober 2014 lanceerde. Het horloge, dat 45,5 x 52,2 x 10,9 mm meet, is daardoor zowel door mannen als vrouwen te dragen. De smartwatch is IP67 goedgekeurd wat betekent dat het stofdicht is en waterbestendig tot op een diepte van 1 meter gedurende een half uur.

De LG Watch Urbane is gevormd rondom hetzelfde 1,3-inch full circle P-OLED scherm (320 x 320 pixels) als de G Watch R. Het besturingssysteem is Android Wear en de LG Watch Urbane ondersteunt smartphones met Android 4.3 en hoger.

De Watch Urbane gebruikt ook dezelfde chipset als de G Watch R: de 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400. De nieuwe smartwatch van LG heeft naast een barometer ook een hartslagmeter aan boord die de hartslag en gemiddelde hartslag van de drager meet tijdens het sporten. De Always-On ambient-modus geeft de tijd op het schermpje weer in de gedimde modus, waardoor de levensduur van de 410mAh batterij wordt verlengd.

De prijs en beschikbaarheid werden nog niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content