Draadloze headset voor versleuteld communiceren

Sennheiser Secure Headset © Sennheiser

De Sennheiser Secure Headset is een nieuwe Bluetooth headset die VoIP-communicatie beveiligt door het inzetten van hardware gebaseerde versleuteling in de headset zelf.

Samen met het Zwitserse bedrijf Kudelski Group, dat oplossingen en diensten voor cyberbeveiliging ontwikkelt, lanceert Sennheiser een Bluetooth headset die veilige VoIP-communicatie met elk compatibel mobiel apparaat biedt.

De Secure Headset maakt gebruik van Witte Ruis-versleuteling in de headset zelf. Witte Ruis is een beveiligingsoplossing die gebruikmaakt van de Chip-to-Cloud IOT Security Suite van de Kudelski Group.

De oplossing ondersteunt de hoogste beveiligingsniveaus voor stem en tekstberichten, tot aan “Geheim”, terwijl gebruikers de mobiele apparaten die ze al bezitten kunnen blijven gebruiken.

Naast de Sennheiser headset is de Witte Ruis-oplossing ook beschikbaar voor Android smartphones via een microSD-geheugenkaart met 768-bit in-chip encryptie. iPhone-bezitters dienen de Security Case met ingebouwde microSD-chip te gebruiken. Meer informatie vind je via deze link.

De Secure Headset van Sennheiser gebruikt drie digitale geluidsonderdrukkende microfoons en SpeakFocus-technologie, wat ook op rumoerige locaties moet zorgen voor een optimale verstaanbaarheid.

De WindSafe-technologie beperkt windruis in open lucht. De Bluetooth headset gebruikt ook Sennheisers detectiesysteem van de eigen stem waarmee de omgeving voortdurend gecontroleerd wordt en waar nodig het achtergrondgeluid dynamisch wordt beperkt.

De Secure Headset biedt een spreektijd van 7 uur.

De adviesprijs van de Sennheiser Security Headset werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content