Eigenzinnige smartphone met Android

Android, oorspronkelijk ontwikkeld door Google, is een geduchte concurrent voor Windows Mobile van Microsoft. Het open source besturingssysteem voor mobiele apparaten wordt momenteel geïnstalleerd op een groot aantal smartphones. Onder meer ook op de HTC Hero, die we hebben getest.

Android, oorspronkelijk ontwikkeld door Google, is een geduchte concurrent voor Windows Mobile van Microsoft. Het open source besturingssysteem voor mobiele apparaten wordt momenteel geïnstalleerd op een groot aantal smartphones. Onder meer ook op de HTC Hero, die we hebben getest.

Apple kreeg vanaf de lancering van de iPhone veel lof over het design van het toestel. De HTC Hero heeft een erg apart design, maar kan volgens ons toch concurreren met de iPhone. De Hero is beschikbaar in wit en bruin. Het meest opvallende zijn de knik onderaan de Hero en de witte trackball. Verder zien we op de voorzijde, net onder het 3,2-inch grote touchscreen, nog een aantal toetsen.

Sense HTC Sense is de naam van de gebruikersinterface die HTC ontwikkelde voor Android. Sense is gebaseerd op drie fundamentele principes: Make it Mine, Stay Close en Discover the Unexpected. Make it Mine doelt op de aanpasbaarheid van de gebruikersomgeving. Je kan hele ‘bureaubladen’ voorzien van widgets naar jouw keuze, achtergronden en tonen aanpassen en vooral: Scènes toepassen. Deze feature vinden we erg goed gevonden en zeer welkom. Met Stay Close bedoelt HTC de mogelijkheid om in contact te blijven met de rest van de wereld via een waaier aan communicatiemogelijkheden. Met de Hero ben je in staat om te telefoneren, sms’en, mailen, sociale netwerken te raadplegen, enzovoort. Zo zijn widgets voorzien die toegang geven tot Twitter en Facebook. Discover the Unexpected duidt op de verrassende functies die HTC toevoegde aan de Hero. Je kan bijvoorbeeld een contactpersoon snel opzoeken door de eerste cijfers van zijn telefoonnummer in te geven of de eerste letters van zijn naam.

Gebruiksgemak Het toestel is volledig aanpasbaar aan je persoonlijke voorkeuren. Slimme functies als ‘Conversaties’ verhogen het gebruiksgemak aanzienlijk en de hele user interface is zeer intuïtief. De trackball is ondanks het touchscreen vaak erg handig. De mogelijkheid om met een Exchange Server te connecteren moet vooral de zakelijke gebruiker aanspreken. Eigenlijk hadden we tijdens de testperiode alleen maar iets aan te merken op het virtuele toetsenbord. Als we de Hero rechtopstaand gebruikten, vonden we de toetsen iets te klein. Om te voorkomen dat we verkeerde toetsen indrukten, kantelden we het toestel. In liggende houding is het virtuele toetsenbord voldoende groot en dus vlot te bedienen.

Conclusie De HTC Hero is een zeer gebruiksvriendelijke smartphone voorzien van degelijke hard- en software. De aanpasbaarheid van het toestel is het belangrijkste pluspunt. Het eigenzinnige uiterlijk van de Hero trekt de aandacht en dat hoeft niet negatief te zijn. Deze telefoon is een aanrader voor zakenmensen en zij die net dat ietsje meer verwachten van een telefoon. De hoge prijs is zeker gerechtvaardigd.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content