Externe harde schijf met 1 GB DRAM-cache

De Buffalo DriveStation HD-GDU3 is een externe harde schijf die dankzij de 1 GB DRAM-cache meer dan twee keer zo snel is dan een standaard externe harde schijf.

De nieuwe externe harde schijf van Buffalo is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 2 TB en 3 TB. Dankzij het 1 GB DRAM-geheugen is de externe harde schijf ongeveer 2,3 keer sneller dan een standaard HDD volgens Buffalo.


Met de DRAM-cachefunctie ingeschakeld buffert de Buffalo HD-GDU3 harde schijf bestanden terwijl ze bezig is met schrijven. Volgens de fabrikant behaalt de externe harde schijf een schrijfsnelheid tot 400 MB/s en een leessnelheid tot 300 MB/s.


Met de nieuwe DriveStation mikt de fabrikant vooral op fotografen, videomakers en gebruikers die veel grote bestanden moeten verwerken. Het opslaan van duizend foto’s of circa 800 MB duurt bijvoorbeeld 3,5 seconden.


De Buffalo DriveStation HD-GDU3 externe harde schijf is uitgerust met een usb 3.0-aansluiting. Het apparaat meet 45 x 126 x 202 mm.


De Buffalo DriveStation HD-GDU3 met 2 TB heeft een adviesprijs van 159 euro, de externe harde schijf met 3 TB heeft een adviesprijs van 199 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content