Extra energiezuinige laptop

De ruime autonomie is de belangrijkste nieuwigheid van de Aspire TimeLine-reeks. Wij testten de Aspire TimeLine 5810T-944G50Mn met 15,6-inch led-scherm.

De ruime autonomie is de belangrijkste nieuwigheid van de Aspire TimeLine-reeks. Wij testten de Aspire TimeLine 5810T-944G50Mn met 15,6-inch led-scherm.

Acer introduceert twee ultraplatte Aspire notebooks met energiezuinige Intel Core 2 Duo processoren met een autonomie tot tien uur. We hebben het getest en die autonomie is inderdaad zo hoog. Hoe kan dat? De Aspire TimeLine gebruikt een ultra low voltage (ulv)-versie van de Intel Core 2 Duo processor. In de 15,6-inch versie gaat het om een 1,4 GHz versie van deze processor (SU9400). Die ulv-processor heeft nog een aantal voordelen. Zo is de Acer Aspire Timeline op zijn dunste punt slechts 24 mm dik. Op zijn dikste punt is hij maximaal 5 mm dik.

Koel Ook ontwikkelt de ulv-versie van de Intel Core 2 Duo processor heel wat minder warmte. De onderkant van de notebook wordt heel wat minder warm dan we gewend zijn. Je kunt hem goed op je schoot houden zonder dat je er iets moet onder leggen. Dit is ook te danken aan de Intel Laminar Wall Jet technologie, die de toch geproduceerde warmte via extra ventilatiekanalen afvoert. Ook verbruikt deze notebook heel wat minder. Wij maten een piekverbruik van 40 Watt, een verbruik tijdens het laden van de accu van net geen 26 Watt en een verbruik in slaapstand van 8 Watt. Dat zijn cijfers die je normaal alleen aantreft bij goedkope netbooks met minder snelle Intel Atom-processoren.

Prestaties De prestaties zijn beter dan die van een eveneens weinig verbruikende netbook met Intel Atom-chip. Maar ze zijn niet zo goed als die van notebooks met “gewone” Intel Core 2 Duo-processoren. De Windows Vista Experience Index (WEI) bedraagt 3,2. Wij maten 2.476 PCMark Vantage PCMarks. Vooral de scores voor gaming en productivity blijven wat achter bij wat je mag verwachten van een desktopvervangende notebook. Dit is dus zeker geen gaming-machine, wat ook blijkt uit de 3DMark-scores. Die variëren van 3.627 3DMark 2001’s tot 671 3D Mark 2006’s.

Conclusie Als je een notebook zoekt waarvan de accu lang meegaat, die vrij compleet is uitgerust en die goed presteert voor kantoor- en multimediataken dan moet je zeker eens kijken naar deze Acer Aspire TimeLine 5810T-944G50Mn. Wat ons betreft is dit voor de vraagprijs van 873 euro een echte aanrader. Je mag je er wel aan verwachten dat ook andere fabrikanten binnenkort zullen uitpakken met extra energiezuinige Intel Core 2 Duo-notebooks.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content