Grafische rekenmachine met touchscherm

De Casio fx-CP400 is een wetenschappelijke rekenmachine die is uitgerust met een aanraakgevoelig kleurenscherm wat de bediening en het bekijken van formules en grafieken vereenvoudigt.

De Casio fx-CP400 is een wetenschappelijke rekenmachine die is uitgerust met een aanraakgevoelig kleurenscherm wat de bediening en het bekijken van formules en grafieken vereenvoudigt.


De fx-CP400 is een CAS-rekenmachine, waarbij CAS staat voor Computer Algebra Systeem. Daarmee kunnen rekenopgaven op de meest uiteenlopende gebieden van de wiskunde worden opgelost, van het uitrekenen van eenvoudige opgaven tot het werken met symbolische begrippen zoals variabelen, functies en matrices.


De Casio fx-CP400 rekenmachine is uitgerust met een 4,8-inch kleuren-LED-scherm met een resolutie van 320 × 528 pixels. Je kan de rekenmachine intuïtief bedienen met behulp van de meegeleverde stylus op het aanraakscherm om wiskundige formules grafisch weer te geven door slepen en neerzetten van de formules in het grafiekgebied.


Je kan formules en grafieken meteen controleren op het scherm waardoor het makkelijker wordt om hun relaties te begrijpen. Het scherm kan wisselen tussen een rechtopstaande en een horizontale weergave wat handig is voor het weergeven van een lange formule op een enkele lijn.


De Casio CAS-rekenmachine biedt drie niveaus: basisfuncties die door iedereen worden gebruikt (breuken, wortels en trigonometrische functies), geavanceerde functies zoals differentiaalrekening, complexe samengestelde getallen en sigma berekeningen, en ten slotte meer geavanceerde berekeningen inclusief door de gebruiker gedefinieerde formules.


De Casio fx-CP400 heeft een USB 2.0-aansluitng en werkt met vier AAA-batterijen. De grafische rekenmachine zal in het voorjaar van 2013 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 149,95 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content