Grotere Kindle ook voor Belgische klanten beschikbaar

De Kindle DX, de grotere broer van de gewone Kindle e-lezer, wordt door Amazon vanaf 19 januari ook naar klanten in België verstuurd.

De Kindle DX, de grotere broer van de gewone Kindle e-lezer, wordt door Amazon vanaf 19 januari ook naar klanten in België verstuurd.

De Kindle DX e-lezer heeft een groter scherm dan de gewone Kindle (9,7 inch met 16 grijswaarden tegenover 6 inch) en is zo dun als het gemiddelde tijdschrift. Het interne geheugen van 4GB kan 3.500 elektronische boeken, tijdschriften en kranten bevatten. Het scherm draait automatisch mee in de leesrichting. De accu houdt het tot een week uit op een lading; de draadloze verbinding mag daarbij ingeschakeld blijven. Schakel je de draadloze verbinding uit dan kun je zelfs tot twee weken lezen op een lading. Elektronische documenten worden draadloos afgeleverd via het 3G netwerk, met terugval naar de lagere snelheid van EDGE/GPRS. In België is de 3G dekking overigens erg beperkt en zul je meestal aangewezen zijn op het tragere EDGE/GPRS. Er zijn ook enkele witte vlekken waar je helemaal niets kunt ontvangen en de Kindle dus onbruikbaar is. Draadloos leveren van documenten is ook in België volledig gratis (natuurlijk is de kostprijs hiervan inbegrepen in de prijs van de elektronische boeken, tijdschrfiten en kranten die je bij Amazon via dit toestel bestelt). De Kindle DX kan teksten ook voorlezen, weliswaar alleen in het Engels. De e-lezer ondersteunt de volgende formaten: Kindle (AZW), PDF (niet beschermde versie!), TXT, Audible (formaten 4, Audible Enhanced (AAX)), MP3, niet beschermde MOBI, en PRC. HTML, DOC, RTF, JPEG, GIF, PNG, en BMP kun je openen nadat je hebt geconverteerd. De experimentele webbrowser van de Kindle DX werkt momenteel niet in België. Je hebt bij ons wel gratis draadloze toegang tot Wikipedia. De Kindle DX is echter niet goedkoop. Je betaalt er 498 US dollar voor en je moet zelf nog de locale btw betalen, plus zorgen voor een voeding die geschikt is voor ons stroomnet. Er zijn echter geen invoerrechten verschuldigd.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content