IFA 2024: verticaal projecteren in 4K

De Awol projector LTV-3500 © PVL
Pieterjan Van Leemputten

Aan audio- en video oplossingen is op IFA nooit een tekort en deze projector van Awol Vision is daar een uitstekend voorbeeld van.

Het bedrijf heeft een aantal 4K laserprojectoren, (op deze foto zie je de LTV-3500 Pro) die een helder beeld van 80 tot 150 inch quasi verticaal projecteert.

Dat kan op de muur, maar nog beter op het eigen projectiescherm van het bedrijf dat onder meer de reflectie van omgevingslicht beperkt. Dat scherm komt in een 100 inch (ALR-F210c) of 120 inch (ALR-F220C) versie. Op een felbelichte beurshal gaf dat alvast een beeld dat niet moest onderdoen voor een klassiek scherm.

De projector zelf belooft een helderheid van 2600 peak lumens of 2000 ANSI lumens en toont 4K aan 60 Hz. Verder is er Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG ondersteuning. Ook zijn er drie HDMI (waarvan één eARC), een LAN-poort, 1 S/PDIF, 1 analoge audio input en één aansluiting voor een tv-stick (zoals Chromecast) aanwezig, net zoals wifi en bluetooth.

Het prijskaartje zit op ongeveer zesduizend euro voor scherm en projector. Eind dit jaar komt het bedrijf ook met een nieuwere versie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content