Kleine NAS voor persoonlijke cloud

Synology introduceert een kleine NAS-oplossing voor thuisgebruikers die eigen cloudopslagsysteem willen opzetten en een multimediacenter willen inrichten.

Synology introduceert een kleine NAS-oplossing voor thuisgebruikers die een eigen cloudopslagsysteem willen opzetten en een multimediacenter willen inrichten.


De Synology Diskstation DS112j is een 1-sleufs NAS (Network Attached Storage)-server die 2,5- en 3,5-inch harde schijven met een capaciteit van maximaal 4 TB ondersteunt. De compacte NAS is uitgerust met een 1.0 GHz procesossor en 128 MB geheugen. Hij beschikt over een Gigabit LAN-aansluiting en twee USB 2.0-poorten.


De DS 112j is volgens Synology haar meest energiezuinige DiskStation: in vol bedrijf bedraagt het verbruik 12,1 watt. Als de harde schijf overschakelt naar de slaapstand, neemt het stroomverbruik af tot slechts 4,4 watt. Met de nieuwe NAS van Synology is het eenvoudig om bestanden te centraliseren en in een LAN te delen met gezinsleden. Bovendien kan je een eigen persoonlijke cloud opzetten zodat je de bestanden ook over het internet kunt delen.


De DiskStation DS112j kan je ook gebruiken als multimediacenter om content te streamen naar apparaten die DLNA ondersteunen. Met Synology’s toepassingen DS file en DS audio voor iPhone-, iPad-en Android-gebruikers is de NAS ook overal op je smartphone of tablet toegankelijk via internet. De DS112j draait op het nieuwe besturingssysteem DiskStation Manager 4.0 (DSM 4.0) dat een brede waaier aan functies biedt.


De Synology DiskStation DS112j is al leverbaar. De adviesprijs bedraagt 110 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content