Lenovo rekserver voor kleine bedriijven

De Lenovo ThinkServer RS140 is een betaalbaar, maar krachtig instapmodel voor kmo. Deze rekserver is ook geschikt voor kleine bedrijven die hun medewerkers op afstand willen laten werken.

Een rack-server past in een standaard 19-inch serverrek. De nieuwe Lenovo ThinkServer RS140 neemt één eenheid (1U) van een dergelijk ‘rack’ in beslag. De RS140 is maar 16,2 inch diep en past dus ook in kleine serverruimte of serverracks die in een meterkast worden opgesteld. Hij past uiteraard ook on een grotere ‘rack’ met twee rijen.


Het is een single-processor 1U rack server met een nieuwste generatie Intel Xeon X3-1200 v3 series processor. Intel AMT 9.0 voor beheer op afstand is in deze cpu geïntegreerd en werkt samen met de gebruikelijke bedrijfsmatige beheersoftware. Deze server heeft drie gigabit Ethernet-aansluitingen en drie vaste ventilatoren met intelligentie koeling.


In de ThinkServer RS140 kan maximaal 32 GB werkgeheugen worden geïnstalleerd, wat voldoende is om er meerdere ‘workloads’ op te draaien. Er kan tot 8 TB interne opslag in de server (naar keuze twee 3,5-inch schijven of vier 2,5-inch schijven).


Optioneel kun je er een sas raid-kaart in kwijt; daarvoor is een lege PCIe x8 Gen 3 sleuf van volledige hoogte en halve lengte aanwezig. ThinkServer raid 100 met vijf sata-3 connectoren is standaard aanwezig, maar functioneert alleen als je een optionele upgrade key bijkoopt.


De ThinkServer RS140 is geschikt voor Microsoft Windows Server 2008 R2 of 2012 of hoger, Windows Small Business Server 2011, Novel SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux Server en VMWare ESXI.


De Lenovo ThinkServer RS140 heeft een adviesprijs van 445 euro excl. btw.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content