LG experimenteert met eigen OS voor Watch Urbane

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ook LG heeft op het Mobile World Congress twee nieuwe smartwatches voorgesteld, de LG Watch Urbane en zijn broertje, de LG Watch Urbane LTE. Opvallend is dat het 4G-horloge draait op een intern ontwikkeld besturingssysteem.

LG prijst de Urbane LTE als de eerste smartwatch in de wereld die gebruik maakt van 4G-technologie en die voice over lte aanbiedt, waardoor gebruikers kunnen bellen zonder dat er een smartphone moet gekoppeld zijn aan het horloge.

De Urbane LTE kan ook dienst doen als walkie talkie, en dankzij de ingebouwde NFC-chip kan er in principe contactloos betaald worden

Opvallend is dat de Urbane LTE op een intern ontwikkeld besturingssysteem draait (gebaseerd op WebOS), terwijl er bij de standaardversie gekozen is voor Android Wear.

LG gaat de Urbane in de markt zetten als een traditioneel horloge, met een metalen body en een flinterdunne bezel, en met metalen of leren bandjes.

“Met dit horloge concurreren we niet met andere producenten van slimme horloges”, oppert head of mobile Andy Coughlin van LG in Groot-Brittannië, “want wat wij willen doen is een tijdloos juweel in de markt zetten.”

Niet dat LG het enige bedrijf is dat die strategie hanteert. Ook Apple en Huawei komen met slimme horloges die er uitzien als dagdagelijkse, klassieke horloges eerder dan als tech gadgets. De prijs van de Urbane wordt nog niet prijsgegeven.

VR for G3

LG lanceert in Barcelona ook een nieuwe lijn smartphones in het middensegment, voor een prijs die schommelt tussen de 99 en de 199 euro. De ‘Magna’ en de ‘Spirit’ (allebei verkrijgbaar in 3G en 4G-versie) combineren een gelikte metalen afwerking met een gebogen scherm.

Door ook in het middensegment met dergelijke ‘curves’ uit te pakken, hoopt LG zich te kunnen onderscheiden van de moordende concurrentie in die categorie.

Tot slot toont LG in de Catalaanse hoofdstad ook zijn ‘VR for G3’-virtual reality headset, een plastieken Google Kartboard speciaal ontwikkeld voor de G3 smartphone van het Koreaanse bedrijf. De VR fir G3 bril werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content