Microsoft stelt Lumia 640 en 640 XL voor

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Microsoft heeft op het Mobile World Congress twee goedkope Lumia-toestellen voorgesteld die ook zakelijke gebruikers moeten aanspreken. “Voor de prijs van één businesswaardig toestel van de concurrentie kan je drie Lumia 640-mobieltjes kopen”, aldus Stephen Elop, de baas van de mobiele afdeling bij Microsoft.

De nieuwe Lumia 640 is een Windows Phone toestel dat een scherm van 5 inch koppelt aan 1GB RAM, 8 GB storage en een camera op de achterzijde van 8 MP. Microsoft apps zoals Office, Outlook, Skype en OneDrive worden op voorhand geïnstalleerd en geïntegreerd, je hoeft er dus geen apparte apps meer voor te downloaden.

Kopers krijgen een mooie bundel aan extra’s gepresenteerd. Zo kunnen ze één jaar gratis gebruik maken van Office 365, krijgen ze één terrabyte storage in Microsoft OneDrive én 60 belminuten op Skype per maand.

Opvallend is dat Microsoft het goedkope toestel (139 euro voor de 3G-versie, 159 euro voor 4G) ook bij zakelijke gebruikers wil aanprijzen. “De Lumia 640 kan even goed beveiligd en geïntegreerd worden door de it-afdeling als de veel duurdere toestellen van de concurrentie”, wist Elop, “alleen ligt de prijs bij ons drie keer lager.”

Wanneer Windows 10 later op het jaar geïntroduceerd wordt, zal ook de 640, net als alle andere toestellen die draaien op Windows Phone 8.1, overstappen naar het nieuwe besturingssysteem. Vanaf dan worden al de applicaties van Microsoft ‘universeel’, en kunnen dezelfde apps dus op alle mogelijke Windows-toestellen gebruikt worden, alle data wordt gesynchroniseerd in de cloud.

Ziedaar alvast één van de manieren waarop Microsoft terug meer gebruikers naar zijn ecosysteem wil lokken. En meer Windows-toestellen wil verpatsen.

XL

Voor de liefhebbers van grotere schermen komt Microsoft met de Lumia 640 XL, een gelijkaardig toestel met dezelfde features, maar dan met een scherm van 5.7 inch, en een 13 MP camera op de achterzijde. De 3G versie kost 189 euro, wie 4G wil betaalt 419 euro.

De Lumia 640 en de 640 XL (Microsoft verlaat de piste van de onduidelijke nummergeving en kiest voor het eerst voor XL in de naam) zijn vanaf april wereldwijd beschikbaar.

Later op het jaar volgen er nog enkele flagship- en andere toestellen uit de Lumia-familie waarop Windows 10 voorgeïnstalleerd wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content