Muisstille projector

Epson kondigt de EB-410W aan, een projector die een uitzonderlijk korte projectieafstand heeft en bovendien heel stil is.

Epson kondigt de EB-410W aan, een projector die een uitzonderlijk korte projectieafstand heeft en bovendien heel stil is.

Epson introduceert een fluisterstille projector die erg geschikt is voor het onderwijs en het zakenleven. De nieuwe EB-410W heeft een zeer korte projectieafstand en werkt met een ventilatiegeluid van 28 dB, zeer stil dus. De projector heeft een Native WXGA resolutie (1280 x 800 pixels). Epson beweert dat door middel van het vernieuwde 3LCD-paneel de projectieafstand 5 procent korter is dan bij voorgaande modellen. Er is slechts 62 cm nodig om een 60 inch breedbeeld te projecteren. Hierdoor hebben gebruikers geen last van het schaduweffect dat normaal gesproken veroorzaakt wordt door de presentator die tussen de projector en het scherm staat. Via de verbeterde Colour Light Output is het mogelijk om onder alle lichtomstandigheden de meest kleurrijke beelden van de hoogste kwaliteit te projecteren, aldus Epson. Het is mogelijk om de EB-410W op een LAN-netwerk aan te sluiten, waardoor IT-personeel het apparaat eenvoudig kan beheren en bedienen. Dankzij statusrapporten die over het netwerk worden verzonden kunnen onderhoudstaken aan de projector, zoals het schoonmaken van luchtfilters en het vervangen van lampen, zonder downtime worden uitgevoerd. De nieuwe projector is volgens de fabrikant eenvoudig in onderhoud en hoeft hiervoor niet van het plafond geschroefd te worden. De projector kan ook met een wachtwoord worden beveiligd. Epson dacht ook aan het milieu bij de ontwikkeling van de EB-410W. Technologieën zoals Epson Twin Optimized Reflection Lamp (E-TORL) en 3LCD zorgen voor een optimaal energierendement wat de projector kostenbesparender en milieuvriendelijker moet maken. De adviesprijs van de Epson EB-410 zal circa 1500 euro bedragen en de projector zal vanaf april 2009 leverbaar zijn.

Pieter Van den Akkerveken Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content