Nieuwe generatie Powerline adapters

devolo Magic 2 © devolo

Powerline-fabrikant devolo introduceert devolo Magic 2 adapters met de nieuwste Powerline-technologie die datasnelheden via het stroomnet tot 2400 Mbps mogelijk maakt.

Met Powerline-technologie is het mogelijk om het normale elektriciteitsnet te gebruiken voor data-overdracht. devolo lanceert met de nieuwe Magic producten high-end adapters die datasnelheden tot 2400 Mbps mogelijk maken dankzij de tweede-generatie G.hn-chips.

devolo brengt twee productcategorieën op de markt: devolo Magic 1 met datasnelheden tot 1200 Mbps en devolo Magic 2 die de hogere snelheden tot 2400 Mbps bieden.

De nieuwe devolo Magic-adapters hebben een bereik tot 500 meter. Ze zijn verkrijgbaar als LAN- of WiFi-versie.

Alle WiFi-adapters van devolo Magic bieden mesh-WiFi. De ‘roaming’-functie garandeert dat alle WiFi-apparaten, zoals smartphones en tablets, altijd verbonden zijn met de sterkste WiFi-hotspot.

De nieuwe Airtime Fairness-functie verwerkt verzoeken van snelle WiFi-apparaten met hogere prioriteit.

devolo lanceert ook de nieuwe Home Network-app met een wizard-functie die gebruikers stapsgewijs door het installatieproces leidt.

devolo Magic 2 WiFi is voorzien van twee gigabit LAN-aansluitingen en WiFi ac met mesh-functie. Deze adapter kost 129,90 euro. De devolo Magic 2 LAN biedt één gigabit LAN-aansluiting voor het met een ethernetkabel aansluiten van toestellen zoals smart-tv’s op het netwerk. Deze adapter kost 79,90 euro.

Het instapmodel van de nieuwe productlijn, de devolo Magic 1 met een bandbreedte tot 1200 Mbps via Powerline, heeft een adviesprijs van 64,90 euro.

De devolo Magic WiFi-producten zijn verkrijgbaar als enkele adapters, Starter Kits (met 2 adapters) en Multiroom Kits (met 3 adapters). De LAN-modellen zijn verkrijgbaar als enkele adapters en als Starter Kit.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content