Nieuwe versie spraakherkenningssoftware

Nuance lanceert versie 11 van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking met een nieuwe interface en meer functies.

Nuance lanceert versie 11 van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking met een nieuwe interface en meer functies.

Met Dragon NaturallySpeaking kan je computertaken met je stem besturen, zoals het aanmaken van documenten, het versturen van e-mails, het surfen op internet of het plaatsen van berichten op Facebook en Twitter. Volgens Nuance kan dat alles tot drie keer zo snel als typen.


Versie 11 van Dragon NaturallySpeaking heeft een nieuwe interface die volgens de fabrikant intuïtiever werkt. Met de nieuwe Dragon Sidebar vind en onthoud je commando’s en er is een uitgebreider hulpsysteem met nieuwe tips, illustraties, lessen en video’s. Met een vernieuwde taakbalk selecteer je snel minder bekende Dragon-functies.


De nieuwe Versie is volgens Nuance ook 12 procent nauwkeuriger ten opzichte van Dragon 10. In versie 10 was een stemleerfase niet echt meer nodig om direct van start te kunnen gaan. Toch heeft ook de laatste versie van Dragon NaturallySpeaking nog een optionele leerfase van 5 tot 10 minuten om een optimale herkenning te bereiken vanaf het begin.


Dragon 11 bevat heel wat commando’s die meerdere muishandelingen en toetsaanslagen terugbrengen tot directe spraakinstructies die op elk moment kunnen worden gebruikt, zoals: “Zoek op Twitter naar…”; “Zoek in Dragon Help naar…”; “Stuur een e-mail naar…”; “Open ‘Mijn afbeeldingen'” of “Ga naar Outlook”. Dragon NaturallySpeaking 11 ondersteunt Microsoft Office 2010-toepassingen en ook OpenOffice Writer.


De Home versie kost 99 euro. Vanaf Premium – exclusief voor de Nederlandstalige versie – is het mogelijk om in vier talen te dicteren: naast Nederlands ook Frans, Engels en Duits.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content