Nieuwe versies van Norton beveiligingsproducten

Met de nieuwe versies van Norton AntiVirus en Norton Internet Security wil Symantec de strijd blijven aangaan tegen cybercriminelen. We bekijken de nieuwigheden van deze antimalwarepakketten.

Met de nieuwe versies van Norton AntiVirus en Norton Internet Security wil Symantec de strijd blijven aangaan tegen cybercriminelen. We bekijken de nieuwigheden van deze antimalwarepakketten.

In het verleden hadden de beveiligingsproducten van Norton een slechte reputatie. De Norton-producten voor versie 2009 gebruikten namelijk veel systeembronnen. Symantec heeft de kritiek gebruikt om haar producten te verbeteren. Norton AntiVirus en Norton Internet Security 2009 waren in dat opzicht revolutionair. Bij de ontwikkeling van Norton AntiVirus 2010 en Norton Internet Security 2010 werd snelheid als uitgangspunt behouden.

Quorum Symantec ontwikkelde een nieuw beveiligingsmodel: Quorum. De detectie is grotendeels gebaseerd op gedragingen uit het verleden (reputaties). Hierdoor is het mogelijk om nieuwe bedreigingen sneller te detecteren. Quorum is ondertussen ruim drie jaar in ontwikkeling en volgens Symantec is het uitgegroeid tot een krachtig middel om bestanden en applicaties te registreren op basis van kenmerken als levensduur, bron van herkomst, digitale handtekening en de frequentie waarmee het bestand zichzelf openbaart. Aan de hand van deze gegevens wordt via ingewikkelde algoritmes een reputatie gegeven aan het bestand of de applicatie. Dankzij deze technologie is Symantec sneller in staat om ongekende bedreigingen te detecteren dan traditionele beveiligingssoftware dit kan.

Bescherming Symantec Norton blijkt vrij goed in pure virusdetectie, maar kan slechts ongeveer een derde van de besmette bestanden ook weer schoonmaken. Bij het blokkeren van parasieten gaat het wat beter. Hij hield al onze testparasieten tegen, al moest dat bij sommige in meerdere scanbeurten. De software legde bovendien gedurende de hele test weinig beslag op onze systeembronnen. Alles draait vlot en soepel. Dit gezegd zijnde kunnen we concluderen dat de software sinds versie 2009 zeer compact is en dit ook in versie 2010 blijft.

Conclusie Symantec heeft hard gewerkt aan een beter imago voor hun beveiligingssoftware en slaagt daar met glans in. De interface kreeg een grondige opfrisbeurt en de software belast je systeem minimaal. De installatie is kinderlijk eenvoudig en het niveau van bescherming is goed. De nieuwe beveiligingstechnologie Quorum zorgt ervoor dat je ook pro-actief beschermd bent tegen ongekende bedreigingen. De software is aan te bevelen voor elke thuisgebruiker en is ook beschikbaar op usb-stick voor netbooks die geen optisch station aan boord hebben.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Partner Content