Online cursus voor MS Office 2007

Myoffice2007skills heeft een heel duidelijk afgebakend doelpubliek: iedereen die van een oudere versie van Microsoft Office Suite overschakelt naar de nieuwe versie en een snelle start wil nemen in de Office 2007 omgeving.

Myoffice2007skills heeft een heel duidelijk afgebakend doelpubliek: iedereen die van een oudere versie van Microsoft Office Suite overschakelt naar de nieuwe versie en een snelle start wil nemen in de Office 2007 omgeving.

Om de nieuwigheden in Windows Vista en Office 2007 te leren kennen kan je een opleiding volgen. Die bestaan in meerdere vormen, bijvoorbeeld als klassikale opleiding, maar die zijn gewoonlijk peperduur. Of je kunt jezelf ook een handboek met voorbeelden aanschaffen, maar dat vergt nogal wat zelfdiscipline. Daarom belichten we hier een tussenoplossing: een individuele opleiding, maar dan in elektronische vorm.

Online Het pakket wordt als één geheel aangeboden en omvat naast de Office 2007 pro ingrediënten (Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Access) ook nog Windows Vista en Internet Explorer 7. Bij aankoop moet je kiezen uit een Nederlandstalige, Franstalige of Engelstalige versie. Installatie is er hier niet bij. Je betaalt online het verschuldigde bedrag, in ruil krijg je een toegangscode, geldig gedurende één jaar voor één taalversie. Je vult die code in, en je bent vertrokken. De openingspagina toont de zeven besproken Microsoft programma’s als een pictogram, plus nog een achtste pictogram “Wat is Nieuw”. Dat laatste bespreekt de meer algemene nieuwigheden in Office 2007, zoals het lint en de zwevende miniwerkbalken. Deze pictogrammetjes geven toegang tot de acht onderdelen van het programma, Modules genaamd.

Film De volledige cursus blijkt opgebouwd uit een serie Flash-filmpjes en dat is precies wat Myoffice2007skills is: een film. Interactie is volkomen onbestaande, tenzij je “klikken op volgende” als interactief beschouwt. Verder moet je alleen kijken en luisteren. Een nadeel van een internet-opleiding is het totaal gebrek aan een index. Wil je achteraf nog eens iets herbekijken, moet je eerst je browser starten, naar de website gaan, aanloggen, programma laden, en dan hopen dat je je herinnert aan de hand van de titel van de hoofdstukken waar je moet zoeken. Dat is allemaal vrij omslachtig en inefficiënt.

Conclusie Positieve punten: Myoffice2007skills is mooi gemaakt en op een dik uur tijd heb je een goed idee wat er nieuw is in Office 2007 en Windows Vista. Omdat alles vlot en vlug vooruit gaat, krijg je de gelegenheid niet om je te vervelen of om je gedachten te laten afdwalen. Het nadeel is dan weer dat je achteraf moeilijk terug iets kunt opzoeken en dat je voor een groot deel toch op je honger blijft zitten. Myoffice2007skills kost bijna 50 euro. Of je dan voldoende waar voor je geld krijgt, is naar onze mening twijfelachtig.

Bron: www.diskidee.be René Paulus

Partner Content