Quad-core Android-tablets voor consumenten

Lenovo introduceert vier Android-tablets in zijn A-serie voor consumenten. De nieuwe tablets zijn uitgerust met quad-core processoren en verkrijgbaar met 7-, 8- en 10-inch schermen.

De nieuwe tablets van Lenovo draaien Android 4.2 en hebben 1,3 GHz MediaTek quad-core processoren met 1 GB ram en 16 GB opslagruimte, die uitgebreid kan worden met een sd-geheugenkaartje. Op de voorkant zit een 2-megapixel webcam, terwijl de achterkant voorzien is van een 5-megapixel camera. Een led-flash ontbreekt evenwel.


Lenovo lanceert twee 7-inch Android-tablets. De TAB A7-30 is vooral bedoeld voor audiofanaten, want heeft stereoluidsprekers op de voorkant en Dolby-geluid. Deze tablet heeft ook een 3G sim-sleuf. De TAB A7-50 is vooral bedoeld voor gebruikers die veel lezen op hun tablet. Deze quad-core tablet biedt 16 GB opslagruimte en heeft een HD Ready-scherm (1200 x 800 pixels) met een brede kijkhoek. Een sim-sleuf voor 3G is optioneel.


Deze tablet is in sommige markten ook verkrijgbaar als de goedkopere A7-40 met een ivoorkleurig kastje, 8 GB opslagruimte en alleen een camera op de voorkant.


De Lenovo TAB A8 heeft een kleurrijk 8-inch HD Ready-scherm, stereoluidsprekers op de voorkant en Dolby-verbeterd geluid. De Lenovo TAB A10 ten slotte heeft dezelfde eigenschappen als zijn kleinere broers, maar dan met een groter 10,1-inch HD Ready-scherm. Voor het grotere model is een optioneel toetsenbord-dock verkrijgbaar. Volgens Lenovo gaat de batterij van alle modellen ongeveer acht uur mee op een volle lading.


De Lenovo A8 komt bij ons medio april op de markt vanaf 149 euro (WiFi-versie) en 199 euro (3G compatibel); de A10 is er vanaf 199 euro (WiFi-versie) en 249 euro (3G compatibel). De andere modellen volgen in mei voor een nog onbekende prijs.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content