Raspberry Pi mini-computer stuurt draadloze IoT-printer aan

Adafruit kondigt een nieuwe zelfbouwprinter aan waarmee je rechtstreeks van het internet kan afprinten. De nieuwe Internet of Things printer is uitgerust met een Raspberry Pi computerbordje en kan draadloos verbinden met het internet.

Adafruit Industries is een Amerikaans bedrijf dat onderdelen en kits verkoopt voor DIY (do-it-yourself) open source elektronicaprojecten. Hun eerste Internet of Things (IoT)-printertje maakte gebruik van het Arduino platform, een open sourcesysteem voor het bouwen van elektronische apparaten, en moest je uitrusten met een netwerkkaart om met het internet te verbinden.


Adafruits nieuwe IoT Printer gebruikt niet langer een ethernetverbinding, maar is uitgerust met WiFi om een verbinding met het internet te maken. Ook werd de Arduino Uno ingeruild voor een Raspberry Pi Model B – een mini-computer die we hier eerder hebben getest – en draait de mini-printer op Raspbian Linux.


Standaard heeft Adafruits printplatform een aantal voorbeeldtoepassingen aan boord waarmee je tweets, weerrapporten, sudoku puzzels en afbeeldingen kan afprinten op een 2,25-inch (5,72 cm) brede printrol. Om tweets af te drukken maakt de Adafruit mini-printer een verbinding met Twitters zoek-API om tweets op te halen en af te drukken. Je kan tweets printen volgens eigen behoefte: van een bepaalde persoon, een hashtag of op basis van een specifiek woord.


Maar je kan ook zelf programmeren in Python. Alle code is open source en dus aan te passen om je eigen aangepaste printersoftware te schrijven.


Het Adafruit IoT Pi Printer Project Pack kost 189,95 dollar. Je kan je e-mailadres opgeven op de website van Adafruit om een bericht te ontvangen zodra de kit beschikbaar komt.


Een YouTube video geeft wat meer uitleg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content