Robot veegt of dweilt vloer

iRobot Braava 390t © iRobot

De Amerikaanse iRobot Corporation introduceert een dweilrobot. De Braava 390t veegt in één ronde elke harde vloer, zowel droog als nat.

Het Amerikaanse bedrijf iRobot Corporation maakt al sinds 1990 huishoudrobots, waarvan de stofzuigrobots zoals de nieuwe, via een app te besturen Roomba 980 het bekendst zijn. Het merk lanceert nu ook een dweilrobot, de Braava 390t. Deze veegt in één ronde elke harde vloer, zowel droog als nat. De robot kan worden gebruikt op tegels, vinyl, parket en laminaat.

De Braava 390t gebruikt eenvoudig te bevestigen reinigingsdoekjes, die dankzij het Pro Clean-systeem lang schoon en vochtig blijven. Pro Clean bestaat uit een reservoir met schoonmaakproduct en een speciaal reinigingspad.

De nieuwe dweilrobot werkt echter ook met de wegwerpdoekjes van het merk Swiffer, zowel de droge als de vochtige. Of hij werkt met Braava’s speciaal ontworpen microvezeldoekjes die je verschillende keren opnieuw kunt gebruiken.

In de veegstand veegt de Braava met een droog reinigingsdoekje stof, vuil en haar op. In de dweilstand zal de Braava dweilen en oppervlakkig vuil en viezigheid opnemen in een vochtig schoonmaakdoekje.

De Braava werkt geruisloos. De robot maakt met het ingebouwde NorthStar Navigation System, een soort van binnenshuis-gps, een plattegrond van de te reinigen kamer. Obstakels vermijdt hij automatisch.

In de veegstand kan de Braava 390t in één keer een ruimte van 300 vierkante meter schoonmaken. In de dweilstand doet hij in één keer 100 vierkante meter. Je kunt de maximaal veeg- of dweilbare ruimte nog verdubbelen met behulp van apart verkrijgbare NorthStar Navigation Cubes. Eén Cube wordt standaard meegeleverd.

De dweilrobot schakelt zichzelf automatisch uit als alles schoongemaakt is en laadt in twee uur helemaal weer op in de Turbo Charge Cradle.

De iRobot Braava 390t dweilrobot kost 369 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content