Snel inzetbare NAS

Iomega introduceert in de StorCenter Pro serie een nieuwe NAS die volgens de fabrikant operationeel is in slechts vier muisklikken.

Iomega introduceert in de StorCenter Pro serie een nieuwe NAS die volgens de fabrikant operationeel is in slechts vier muisklikken.

De nieuwe NAS (Network Attached Storage) van Iomega heeft de omvang van een compacte desktop en is bedoeld voor kleinere ondernemingen die behoefte hebben aan 2 tot 4 TB netwerkopslagcapaciteit. De StorCenter Pro ix4-100 heeft vier hot-swap SATA II harde schijven en is beheerbaar via een webinterface.In slechts vier klikken is de ix4 klaar om met elke computer op het netwerk aan de slag te gaan. De ix4 kan geconfigureerd worden met verschillende niveaus van RAID-ondersteuning: RAID 5 (voorgeconfigureerd) en RAID 10 (beide met automatische RAID rebuild), evenals JBOD.De NAS beschikt ook over Gigabit Ethernet-connectiviteit en over vier USB 2.0 poorten. Er is ondersteuning voor Windows Active Directory en UPS. De ix4-100 biedt SNMP- en e-mailberichten voor een snelle systeemstatus en via het System Dashboard krijg je statusinformatie over ruimtegebruik, toestel-, randapparatuur- en back-upstatus. De NAS is ook geschikt voor videobewaking. Hij kan tot drie Axis netwerkcamera’s ondersteunen voor realtime monitoring en video-opname. Ook ondersteunt de ix4 intelligente print-sharing voor maximum vier USB-printers die rechtstreeks verbonden worden met de ix4.Van desktops en laptops met geïntegreerde EMC Retrospect back-upsoftware kunnen bestanden en mappen automatische geback-upped worden. De StorCenter Pro ix4-100 ondersteunt ook de online opslagservice MozyHome. Deze dienst biedt een gratis online opslag van 2 GB per gebruiker voor de back-up van geselecteerde mappen rechtstreeks van hun computers naar de EMC-datacenters.De Iomega StorCenter Pro ix4-100 NAS Server met een opslagcapaciteit van 2 TB kost 649 euro, terwijl de 4 TB versie verkrijgbaar zal zijn voor 949 euro (adviesprijzen excl. btw).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content