Snelle powerline-stekker met wifi

AVM FRITZPowerline 1240E WLAN Set © AVM

De AVM Fritz! Powerline 1240E WLAN biedt gigabitsnelheden tot 1200 Mbit/s via het stopcontact en heeft een ingebouwd wlan wifi-toegangspunt.

De nieuwe Fritz! Powerline 1240E WLAN van AVM lijkt op de eerder door ons geteste Fritz! Powerline 1000E, maar voegt daar nog een wlan wifi wireless-n toegangspunt aan toe.

Over het stroomnet haalt deze adapter in theorie gigabit-snelheden tot 1200 Mbit/s, maar in de praktijk mag je blij zijn als je de helft van die snelheid haalt. Dat is wel nog altijd sneller dan de snelste draadloze netwerkverbinding. Die heeft deze nieuwe powerline-adapter ook aan boord, maar helaas nog van het oudere Wireless-N en niet het nieuwe snellere Wireless-AC type. Elke adapter heeft ook een Gigabit Ethernet-poort op de onderkant.

De hogere snelheid over het stroomnet haal je overigens alleen wanneer drie stroomdraden beschikbaar zijn (fase, nul en aarde). Anders val je terug op lagere powerline-snelheden van 500 of 600 Mbit/s. Het netwerkverkeer is standaard versleuteld met aes-128bit encryptie.

De Fritz! Powerline 1240E is trouwens compatibel met die en andere oudere powerline-standaarden en je kunt stekkers van verschillende snelheden door elkaar gebruiken. Deze adapter is compatibel met de HomePlug AV2-standaard, met IEEE P1901 en alle 200, 500, 600 en 1.200 Mbit/s powerline-adapters.

Een set met twee AVM Fritz! Powerline 1240E WLAN adapters kost 149 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content