Solid State Drive ondersteunt Windows 7

De toevoeging van TRIM-ondersteuning zorgt ervoor dat de Kingston SSDNow V+ tijdens zijn gehele levensduur een optimale schrijfsnelheid behoudt.

De toevoeging van TRIM-ondersteuning zorgt ervoor dat de Kingston SSDNow V+ tijdens zijn gehele levensduur een optimale schrijfsnelheid behoudt.

Omdat Solid State Drives (SSD) onder de motorkap anders werken dan gewone harde schijven, moeten besturingssystemen daar rekening mee houden voor verbeterde prestaties en een langere levensduur. Daarom werd de TRIM-opdracht uitgevonden. Die zorgt ervoor dat de controller van de SSD weet welke cellen mogen worden overschreven. Als een besturingssysteem daar rekening mee houdt, kan het aan een SSD vertellen dat een geheugencel met gewiste informatie ook effectief door de controller mag worden leeggemaakt. Bezie het als een permanente ‘reset’ op geheugencelniveau. Op die manier vertraagt de SSD niet naarmate je ermee werkt en hoef je ze ook niet om de zoveel tijd volledig te ‘resetten’. De nieuwe Kingston SSDNow V+ Solid State Drive ondersteunt deze zo belangrijke TRIM-opdracht. Ook Windows 7 ondersteunt deze opdracht en zal ze automatisch inschakelen wanneer het een daarmee compatibele SSD in de computer detecteert. Ook Windows Server 2008 R2 ondersteunt TRIM. Recente versies van Linux zullen dit binnenkort ook doen. De nieuwe Kingston SSD is verkrijgbaar in capaciteiten van 64 GB (159,92 euro), 128 GB (306,06 euro), 256 GB (592,82 euro) en 512 GB (1176,45 euro). De drive is ook verkrijgbaar in een bundel met kloonsoftware, 2,5-inch USB-behuizing, 2,5- tot 3,5-inch montagebeugels en SATA data- en stroomkabels. Die bundels kosten 10 euro extra. Een deel van de vermelde capaciteit wordt gebruikt om te formatteren en voor andere functies en is dus niet beschikbaar voor dataopslag.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content