Sony actiecamera registreert stabiele 4K video’s

Sony FDR-X3000 4K actiecamera met AKA-FGP1 Finger Grip © Sony

Sony lanceert de FDR-X3000R, een 4K actiecamera die is uitgerust met Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)-technologie die moet zorgen voor stabiele, haarscherpe beelden.

De nieuwe Sony FDR-X3000R is een compacte 4K actiecamera die is uitgerust met de nieuwe 1/2,5 type 8,2MP 4K Exmor R CMOS-sensor met achtergrondverlichting die speciaal ontworpen is voor 4K video’s. De camera gebruikt ook een nieuw ZEISS Tessar groothoekobjectief.

De FDR-X3000R gebruikt Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)-technologie die Sony al toepast in het premium Handycam-assortiment. De beeldstabilisatietechnologie zorgt voor minder trillende beelden.

De behuizing van deze Action Cam is spat- en vorstbestendig. De camera meet 29,4 x 47,0 x 83,0 mm en weegt 114 gram. Sony levert een onderwaterbehuizing (MPK-UWH1) mee die stof- en schokbestendig is en waterbestendig tot 60 m diep.

Alle in- en uitgangen zijn op de achterkant van de camera geplaatst waardoor het eenvoudiger is om de HDMI-, de micro-usb- of de microfoonaansluiting te gebruiken, zelfs wanneer de camera is bevestigd aan actiecamera-accessoires. Optioneel kan je de nieuwe AKA-MCP1 MC Protector installeren om het objectief te beschermen tegen vuil, stof en krassen.

De nieuwe Live-View-afstandsbediening van de FDR-X3000R is circa 30% kleiner dan diens voorganger. Met de nieuwe AKA-FGP1 Finger Grip bedien je de camera met één hand. Tevens is de camera te bedienen vanaf een smartphone of tablet dankzij de gratis PlayMemories Mobile-app. De camera en de Live-View-afstandsbediening hebben beide een vergelijkbare gebruikersinterface en menusysteem.

Met 4K timelapse-opnamen kan je over een bepaalde periode foto’s maken die je vervolgens met Action Cam Movie Creator kan bewerken om er een 4K timelapse-film van maken. De camera ondersteunt ook Loop Recording, hogesnelheidsopnamen in Full HD aan 100p voor slow motion-acties, Live Streaming via het Ustream-platform, Burst Shooting en de optie om de witbalans handmatig aan te passen.

Gedetailleerde specificaties van de FDR-X3000R 4K actiecamera vind je via deze link.

De nieuwe Sony FDR-X3000R actiecamera is vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 600 euro. De nieuwe AKA-FGP1 en AKA-MCP1 accessoires hebben een adviesprijs van respectievelijk 25 en 35 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content