Sony smartphone zet in op audiokwaliteit

De Sony Mobile Xperia E1 smartphone legt de nadruk op audiokwaliteit dankzij speciale firmware, Walkman-app en superheldere luidspreker die tot 100 dB geluid produceert.

De nieuwe smartphone van Sony lijkt inzake specificaties en prijs op een doorsnee instapklasse Android 4.3-smartphone, maar onderscheidt zich volgens de fabrikant door zijn audiokwaliteit.


De Mobile Xperia E1 kost slechts 129 euro. Voor dat bedrag krijg je een Qualcomm MSM8210 dualcore 1,2 GHz processor, 512MB RAM en 4GB opslag, dat je tot maximaal 32GB kunt uitbreiden met een sd-kaartje.


Het 4-inch scherm biedt een resolutie van 800 x 480 pixels en een pixeldichtheid van 233 ppi. Deze smartphone ondersteunt hoge datasnelheden tot cat 14 HSPA+ en is verkrijgbaar in wit, zwart en paars.


De Xperia E1 is echter ook bedoeld als muziekspeler. Zo heeft hij een speciale Walkman-toets, ondersteunt hij accessoires voor eenvoudige muziekbediening en kun je ermee schudden om de muziekafspeellijst door elkaar te husselen (“shuffle”). De luidspreker kan luide muziek tot 100 decibels afspelen.


De speciale ClearAudio+-stand zorgt voor een optimale balans van de audiofrequenties, terwijl xLOUD je tracks luid en kristalhelder laat klinken.


De Walkman-app laat toe om eenvoudig online en offline muziek met je vrienden te delen. Je krijgt ook dertig dagen toegang tot Sony’s Music Unlimited muziekdienst. Een FM-radio met RDS is eveneens ingebouwd.


De batterij van de Xperia E1 houdt het tot 81 uur uit wanneer je alleen muziek beluistert en tot 9 uur wanneer je video kijkt. Deze smartphone weegt 120 gram en meet 118 x 62,4 x 12 mm.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content