Video opnemen in HD-kwaliteit

Toshiba bracht onlangs een reeks betaalbare HD-camcorders op de markt. Wij bekeken het topmodel van deze Camileo serie videocamera’s.

Toshiba bracht onlangs een reeks betaalbare HD-camcorders op de markt. Wij bekeken het topmodel van deze Camileo serie videocamera’s.

De Camileo H20 oogt erg modern en trendy. Hij is uitgevoerd in een combinatie van glanzend zwart en zilver. Op de bovenzijde is een zoomknop en een shutter-knop aangebracht. Ook de luidspreker van het toestel is hier terug te vinden. De voorzijde biedt plaats voor de lens en het flitslicht. Op de achterkant zijn een heleboel knoppen voorzien: een richtingsknop, een menu/ok-knop, een filmknop en een knop om te wisselen tussen opname en weergave. De linkerzijkant bestaat uit een openklapbaar en draaibaar 3-inch LCD-scherm met daarachter de aan/uit-knop en de aansluitingen: een tv-poort, een hdmi-poort en een mini-usb 2.0 poort. Aan de rechterzijde heeft Toshiba een riempje voorzien zodat je de H20 met één hand kan bedienen. De onderzijde biedt plaats voor de accu en de SD-kaart. Ook een statiefbevestiging is voorzien.

Bediening De bediening van de H20 is erg eenvoudig. Met zijn compacte afmetingen (117 x 56 x 65 mm) ligt de camcorder goed in de hand en is hij vlot met één hand te bedienen. De knopjes zijn erg handig geplaatst en bovendien weet je al snel voor wat elk knopje dient. Zonder batterij weegt het toestel slechts 340 gram. De camcorder beschikt over een 5 megapixel sensor en een 5x optische zoomlens. De 5x optische zoom in combinatie met de 4x digitale zoom maakt opname op (vrij) grote afstand mogelijk. Opnemen doet het toestel in het MOV H.264-formaat. De camcorder kan films opnemen op HD-resolutie (1080p).

Kwaliteit We trokken op stap met de Camileo H20 om wat beelden en foto’s te schieten. Terug thuis koppelden we de camera aan onze pc en bekeken de filmpjes en foto’s. De beelden, die we opnamen in hd-kwaliteit, zijn erg goed en duidelijk. We hebben dan ook geen opmerkingen in verband met de videobeelden. Ze zijn meer dan geschikt voor sites als YouTube en bovendien ook voor weergave op je (HD-)tv. Verder mag je ook je digitale camera thuis laten, want de Camileo is ook perfect geschikt om foto’s mee te maken. De foto’s die we buiten namen, zijn erg duidelijk, voldoende scherp en de kleuren zijn levensecht. Enkele foto’s die we binnen namen, zonder flits, vertonen een beetje ruis en zijn niet voldoende scherp. Gelukkig beschikt het toestel over een ingebouwde flitser zodat je ook bij weinig licht kwalitatief goede foto’s kan nemen.

Conclusie De Toshiba Camileo H20 is een erg compacte camera met trendy uitstraling. De video’s en foto’s zijn van goede kwaliteit. Het toestel kan dienst doen als vervanger voor een digitale camera zodat je slechts één toestel moet meenemen. Een aanrader!

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content