Wireless-N repeater met bridge-functie

De AVM Fritz!Wlan Repeater 450e breidt het bereik van draadloze netwerken uit, maar kan je via zijn Gigabit Ethernet-poort ook als netwerk-bridge gebruiken om een bestaand draadloze netwerk op langere afstand te laten werken.

Draadloze repeaters breiden het bereik van draadloze netwerken uit, maar hebben daarbij wel het nadeel van een verminderde bandbreedte. De nieuwe Fritz!Wlan Repeater 450e van de Duitse netwerspecialist AVM doet dit voor 802.11n-netwerken in de 2,4 GHz frequentieband en ondersteunt meerdere zendkanalen via MIMO (Multiple Input Multiple Output), waardoor een maximale bandbreedte van 450 Mbit/s mogelijk is.


De Fritz!Wlan Repeater 450e heeft echter ook een Gigabit Ethernet-poort die normaal gebruikt wordt om een apparaat dat geen eigen draadloze verbinding kan leggen toch aan te sluiten op het draadloze netwerk. Maar via die netwerkpoort kun je de repeater ook met behulp van een netwerkkabel of via een Powerline-adapter verbinden met een Ethernet-poort op je router.


De netwerkverbinding wordt dan “gebridged”, of met andere woorden verlengd zonder of met minder snelheidsverlies dan bij een puur draadloze verbinding met de router. Je kunt je draadloze verbinding op die manier over langere afstanden laten werken.


In bridge-modus functioneert de FRITZ!WLAN Repeater 450E als draadloze access point met draadloze overdrachtssnelheden tot 450 Mbit/s in de 2,4 GHz-frequentie. Je zou hiervoor ook een tweede router met netwerkbrugfunctie kunnen gebruiken, maar die zijn meestal duurder dan een access point of repeater.


Je steekt de compacte AVM Fritz!Wlan Repeater 450e rechtstreeks in een stopcontact zonder dat hiervoor extra kabels nodig zijn. Gebruik je al een router van AVM dan kan deze draadloze repeater met één druk op de knop diens instellingen overnemen.


De AVM Fritz!Wlan Repeater 450e kost 69 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content