Cowboy laat je met game racen tegen andere fietsers

Cowboy lanceert games voor zijn e-bikes. © Cowboy
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Belgische fietsenmaker Cowboy lanceert drie ebike-games waarmee gebruikers tegen andere fietsers kunnen racen. Met ‘Race’, ‘Burn’ en ‘Push’ levert het drie verschillende uitdagingen.

Een e-bike is geconnecteerd met alles, en daar konden ze bij Cowboy maar beter iets mee doen. Als eerste legt het Belgische merk e-bikes dus een brug tussen de e-bikewereld en die van de games. De drie spellen kun je opstarten wanneer je veilig op een fietspad rijdt, en ze geven je verschillende doelen.

In ‘Race’ trek je een sprint van vijfhonderd meter tegen een andere fietser uit de gemeenschap die gelijkaardige statistieken heeft. Met elke overwinning krijg je een iets sterkere tegenstander. In ‘Burn’ verbrand je in één minuut zoveel mogelijk calorieën. En met ‘Push’ probeer je je trapkracht vijftien seconden lang boven een bepaalde drempel te houden. Omwille van de veiligheid zijn de races niet live, maar speel je tegen een fietser die enkele minuten eerder klaar was. De gameplay is zo ontworpen dat ze minimaal afleidt van de weg, en is enkel actief in een – naar mening van het spel –’veilige omgeving’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content