Gamesector wil Vlaamse videogames internationaal op kaart zetten
De Flemish Games Association (FLEGA) wil het Vlaamse videogame-ecosysteem internationaal op de kaart zetten. Dat meldt de officiële federatie van de Vlaamse gamesector in een memorandum voor de volgende regering.
FLEGA telt zo’n zeventig leden, onder wie gameontwikkelaars, serviceproviders en gamescholen. De federatie ijvert voor een stabiel klimaat en gezond ecosysteem zodat de lokale gamesector verder kan groeien en kan bijdragen aan de lokale economie.
De sector wil onder meer buitenlandse bedrijven aantrekken om het Vlaamse ecosysteem te versterken en meer internationale uitstraling te geven. ‘We bieden al toegang tot toptalent dankzij de internationaal gerenommeerde gameschool Howest DAE en LUCA School of Arts, waar je een masteropleiding kan volgen’, zei David Verbruggen van FLEGA woensdag naar aanleiding van de presentatie van het jaarverslag van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
Uit de taboesfeer
FLEGA roept de toekomstige Vlaamse regeringspartijen op om in de nieuwe legislatuur de kabinetten Cultuur en Media opnieuw te verenigen in eenzelfde kabinet. ‘Dat is nodig om een versplintering van bevoegdheden te beperken, duidelijkheid te scheppen in het beleid en bepaalde steunmaatregelen ook toegankelijk te maken voor de gamesector’, aldus Verbruggen.
De sector wil ook dat videogames uit de taboesfeer van verslaving en gokken komt. ‘We betreuren dat het spelen van videogames door sommige instanties in één adem wordt genoemd met verslaving aan drugs, alcohol en gokken. De sector vraagt een sereen klimaat gebaseerd op feiten en cijfers’, zegt Verbruggen. Volgens hem is er is geen onderzoek dat duidelijk aantoont dat overmatig gebruik van videogames tot dezelfde afhankelijkheid leidt als verslaving aan substanties zoals drugs of alcohol.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier