Grote Amerikaanse videogames-vakbeurs E3 afgelast

Een archiefbeeld van een vorige E3-editie. © Getty Images

Editie 2023 van de E3-gamebeurs (Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles, oorspronkelijk gepland voor juni, is geannuleerd. Evenementenbureau ReedPop, verantwoordelijk voor de organisatie, maakte het nieuws via de officiële E3-website bekend.

De E3 stond dit jaar op de kalender van 13 tot en met 16 juni. ReedPop en de ESA gaven gezamenlijk aan te ‘zullen nadenken over de toekomst van de Electronic Entertainment Expo’. De vakbeurs voor de videogamesindustrie werd voor het eerst in 1995 in Los Angeles gehouden en groeide wereldwijd uit tot een toonaangevende vakbeurs voor uitgevers en ontwikkelaars van videogames.

‘Niet de nodige belangstelling’

De organisatoren hebben de redenen voor de afgelasting van deze editie niet publiekelijk meegedeeld. Maar in een e-mail van de ESA aan haar leden legde de organisatie uit dat de editie van 2023 ‘niet de nodige belangstelling wekte om een ​​show te brengen die de omvang, kracht en impact van onze branche zou hebben weerspiegeld’.

Wat meespeelt is dat grote consolemakers en game-uitgevers steeds vaker hun eigen evenementen zijn gaan organiseren. Xbox, Sony, Nintendo en de Franse uitgever Ubisoft besloten allemaal nog vóór de annulering om dit jaar niet naar de E3 te gaan.

Partner Content