IFA 2024: het Barbie fototoestel

De Barbie camera (links) met bijhorende kleine printer (rechts). © PVL
Pieterjan Van Leemputten

Ook een jaar na de film weet Mattel munt te slaan uit de Barbie-hype. Bij Kodak is dat in de vorm van een Barbie camera en draagbare fotoprinter.

Zelfs op een kleurrijke beurs als IFA valt het Barbie-roze van ver op. Kodak pakt er uit met de Barbie Printomatic, een eenvoudige digitale camera in het wit roze voor 99,99 euro, aangevuld met een kleine (handtasvriendelijke) printer  voor 129,99 euro. Vorige week leerden we ook al hoe HMD op die kar springt met een eigen Barbie telefoon.

Die printer kan tot veertig foto’s per lading afdrukken en gebruikt daarvoor ZINK (zero ink) papier. Dat maakt dat er geen inkt bij komt kijken, waardoor afdrukken ook deels waterbestendig zijn en een licht klevende achterkant hebben om ze meteen ergens te plakken.

Voor de high end specs moet je de camera niet kopen. Met een 5 megapixel lens is de Barbie camera vooral leuk om op feestjes snel een leuke foto te nemen en die foto meteen fysiek te delen met vrienden. De foto’s kunnen ook bewaard worden op een microSD kaart zodat je ze alsnog digitaal kan bewaren of elders (groter) laten afdrukken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content