OnePlus onthult de Nord CE4 Lite 5G met ‘reverse charging’

Nord CE4 Lite 5G. © OnePlus
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Nord CE4 Lite 5G, de jongste telg van OnePlus, ligt vanaf 1 juli in de winkel. Het nieuwe toestel krijgt een richtprijs mee van 329 euro en bevat volgens de Chinese maker veel features die tot nu toe waren voorbehouden aan zijn topmodellen.

Een voorbeeld daarvan is alvast de krachtige 5110mAh batterij met snelle 80W-oplaadfunctie én de mogelijkheid om aan 5W andere gadgets van nieuwe stroom te voorzien, zoals een stel oordopjes. Opvallend is ook de hoge piekhelderheid (2100 nits) van het AMOLED-scherm, dat 6,67-inch groot is en een verversingssnelheid biedt van 120Hz. En regent het, dan kan je het display van deze Nord toch nauwkeurig blijven bedienen, dankzij de Aqua Touch-technologie.

Trinity Engine

Krachtbron van dienst is de Snapdragon 695 5G Mobile Platform-chipset, geflankeerd door OnePlus’ eigen Trinity Engine (voor stabielere verbindingen en downloadsnelheden tot 2 Gbps). Onder de motorkap ontwaren we verder 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagcapaciteit (uitbreidbaar met een microSD-kaartje). Voor de muziekliefhebber zijn er Dual Stereo Speakers en een klassieke 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting.

Het camera-eiland omvat een 50-megapixelaar met optische beeldstabilisatie en 2x ‘in-sensor’ zoom, een 2MP dieptesensor die onder meer te hulp schiet bij het maken van portretten, en een selfiecamera van 16 megapixels.

De OnePlus Nord CE4 Lite 5G is vanaf juli verkrijgbaar in de kleuren Super Silver en Mega Blue.

Review: OnePlus Watch 2 – Honderd uur de tijd om op te laden

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content