‘Google TV Streamer’ moet Chromecast doen vergeten

Eerste beelden van de 'Google TV Streamer' © 9to5Google
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Geen dongle-design meer, maar een conventionele settopbox. Googles nieuwe streamingapparaat – naar verluidt droogweg ‘Google TV Streamer’ genaamd – wordt iets helemaal anders dan de Chromecast.  

Op 9to5Google verschenen deze week afbeeldingen van Googles nieuwste product, dat naar alle waarschijnlijkheid ‘Google TV Streamer’ zal heten. De settopbox moet de opvolger van de populaire Chromecast worden, eigenlijk gewoon een stickje met HDMI-aansluiting. Met zijn schuine bovenkant sluit de TV Streamer alvast beter aan bij de meer recente Google-hardware. De afstandbediening behoudt dan weer het uitzicht van die van de laatste Chromecast-generaties, maar wordt wat langer, met een volumeknop bovenaan.

Tap to cast

De grote bovenkant van de Google TV Streamer wekt vermoedens dat Google ook daar het ‘tap to cast’-principe zal invoeren dat het eerder dit jaar voor de Pixel Tablet-aankondigde. Gebruikers zouden dan rechtstreeks van hun telefoon verder kunnen streamen op hun televisie.

Het ziet er naar uit dat het toestel zal worden voorgesteld op 13 augustus, wanneer Google een hardware-evenement organiseert. Verwacht wordt dat daar ook enkele andere nieuwe gadgets worden onthuld, waaronder wellicht een aantal Pixel 9 Pro-smartphones en Pixel Watch-varianten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content