HBO Max nu al te bekijken in België

© HBO Max
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Hoewel HBO Max pas op 1 juli echt lanceert in België, kunnen liefhebbers de nieuwe streamingdienst sinds dinsdag 11 juni al twee weken kosteloos uitproberen. Tijdens deze korte periode zullen sommige titels wel alleen beschikbaar zijn in het Engels en het Frans.

De streamingdienst van Warner Bros. Discovery gaat vanaf 1 juli ook in ons land de concurrentie aan met Netflix, Disney+, Prime en Apple TV+. Maar vanaf 11 juni kan je dus al vroeg toegang krijgen tot een deel van het aanbod, door alvast in te tekenen op het plan van je keuze (exclusief de Sport add-on).

Olympische Spelen

In juli gaat HBO Max pas echt van start in België, onder meer met het tweede seizoen van de HBO-Original House of the Dragon, het concert Gaga Chromatica Ball, de documentaire Taylor Swift VS Scooter Braun en de nieuwe komedie The Franchise.

HBO Max zet ook vol in op de Olympische Spelen van Parijs, die deel uitmaken van elke abonnementsformule. De aparte Sport add-on (een meerkost van vijf euro per maand) biedt daarnaast nog meer verslaggeving van grote internationale evenementen, zoals de Grand Slams en de drie grote wielerrondes.

Drie formules

De streamingdienst heeft drie verschillende plannen, plus een Sport add-on die aan elk abonnement kan worden toegevoegd. Er wordt een Basic-abonnement met reclame geïntroduceerd voor 5,99 euro per maand. Gebruikers kunnen daarmee op twee apparaten simultaan streamen in Full HD-beeldkwaliteit. De Standaard-formule kost 9,99 euro per maand. Je bekijkt HBO Max dan zonder reclame en kan ook dertig downloads van de dienst offline bekijken.

Tot slot is er een Premium-abonnement dat maandelijks 13,99 euro kost. Deze formule omvat streaming op maximaal vier apparaten tegelijk in Full HD- of 4K-resolutie, en met Dolby Atmos-geluid (indien dat beschikbaar is bij het gekozen programma). Ook kan je met dit plan tot honderd downloads offline bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content